Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Het gaat gebeuren: de Air Jordan der Air Jordans krijgt een remake

Sneakerfreaks opgelet: Air Jordan 1 ‘Chicago’, moeder aller Air Jordans, krijgt een remake. Dat wordt lang in de digitale wachtrij staan, want deze sneakers zijn absolute hardlopers. In figuurlijke zin, inderdaad.

Het model is gebaseerd op de duurste sneakers ooit. Oké, dat paar is gedragen door Michael Jordan, die er ook nog een handtekening op heeft gezet. Maar als je die emotionele waarde niet voelt en gewoon frisse nieuwe Air Jordans wil, dan kun je jouw hart ophalen.

Air Jordan 1 ‘Chicago’ krijgt remake

Er zijn door de jaren heen heel veel versies van de Air Jordan 1 uitgekomen. In allerlei kleuren of collabs en met verschillende opvallende details. Maar deze sneakers gaan volledig terug naar 1985, toen de Air Jordan 1 zijn debuut maakte. Chicago staat voor de originele colorway, refererend naar de Chicago Bulls, de NBA-club waarvoor Michael Jordan destijds net uitkwam.

(Afbeelding: Nike)

De Air Jordan 1 ‘Chicago’ komt op 19 november uit via de SNKRS-app van Nike. Maar waarschijnlijk vis je achter het net, en moet je jouw heil zoeken op resellers als StockX, waar de sneakers dan alsnog, voor veel meer geld uiteraard, te koop zijn. Zo gaat dat tegenwoordig. De originele verkoopprijs is 179,99 euro.

Sneakers in vintage doos

Voor de extra laag nostalgie worden de klassieke Air Jordan-sneakers geleverd in een vintage schoenendoos van Nike, zoals die er in de jaren 80 uitzag. Het is de eerste remake van deze razend populaire schoenen sinds 2015. Vooral sinds de documentaire The Last Dance, over Michael Jordan en de Chicago Bulls, is er online een run op dit model.

air jordan 1 chicago, remake, sneakers, november, vintage schoenendoos
(Afbeelding: Nike)
air jordan 1 chicago, remake, sneakers, november
(Afbeelding: Nike)

De Air Jordan-sneakers van Michael Jordan uit de jaren 80 zijn onovertreffelijk. Hetzelfde geldt voor de oversized driedelige pakken die hij en zijn teamgenoten van de Chicago Bulls in de jaren 90 droegen. Check ze in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.