Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Nike blaast iconische Heineken-sneakers nieuw leven’

Ken je de Heineken-sneakers nog? Nike zou ter ere van de twintigste verjaardag van het model een van de meest geliefde SB Dunk Lows opnieuw op de markt brengen. Proost!

De Dunk Low van Nike lijkt na een mindere periode steeds meer aan populariteit te winnen. En al zeker de SB (skateboardvariant) van de sneakers. In 2022 kregen we heel wat throwbacks voor de voeten geworpen. Waaronder ook bijvoorbeeld een reboot van de legendarische doorzaagde Ebay-sneakers die Nike eerst in 2002 uitbracht.

En een jaar later, in 2003, kwam het Amerikaanse sportmerk met een versie van de SB Dunk Low op de proppen die zowel de wenkbrauwen van bierliefhebbers als sneakerheads deed fronsen.

De Heineken-sneakers van Nike

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Instagram-kanaal @jfgrails kunnrn beide subculturen binnenkort het glas heffen op een remake van de Heineken SB Dunk Lows van Nike.

Details over de release van de nieuwe ÔÇśHeineken 2.0ÔÇÖ-sneakers zijn er vooralsnog niet. Maar @jfgrails was ook al de eerste die bekendmaakte dat de iconische Air Jordan 1ÔÇÖs een modern sausje zouden krijgen. En dat bleek waarheid als een koe. Helaas houdt Nike de lippen voorlopig stijf op elkaar, dus kunnen we het lek niet bevestigen. Maar waar rook is, is vuur. Als het gerucht blijkt te kloppen, zullen de groen-witte colorways waarschijnlijk verschijnen op de SNKRS-app van het merk.

Het oorspronkelijke model ontleende zijn look en koosnaam niet aan een offici├źle samenwerking met Heineken, maar aan het palet en de details waarmee het was aangekleed. Van voor naar achter contrasteren groen su├Ęde en wit leer, terwijl rode veters en het zwarte Nike Swoosh-logo het geheel samenbrengen. Verder is de rode ster op de hiel van de sneakers een duidelijke knipoog naar de Nederlandse bierbrouwer.

Het oude model is overigens nog steeds te koop. Verschiet alleen niet van de prijs. Ze kosten al lang geen 80 euro meer, zoals wanneer ze aanvankelijk op de wereld werden losgelaten.

Geen fan van bier of Heineken? Of wil je met je sneakers liever een presidenti├źle indruk maken? Dan kun je de stijlvolle mosterd halen bij de Oekra├»ense president. Volodymyr Zelensky wordt namelijk wel vaker gespot in schoenen met een hero├»sche stijl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.