Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon-showrunner gestopt om ironische reden

Het abrupte vertrek van Miguel Sapochnik, showrunner van House of the Dragon, verraste in september vorig jaar vriend en vijand. Behalve zijn vrouw Alexis Raben, die zoals nu blijkt de spil is in zijn vertrek bij HBO. In een serie over familiedrama’s toch wel een ironische reden om te stoppen.

Miguel Sapochnik is geen kleine naam in Westeros. Hij regisseerde meerdere afleveringen van Game of Thrones en House of the Dragon, en van de laatstgenoemde HBO-serie was hij ook nog de showrunner en producer.

Miguel Sapochnik en zijn vrouw Alexis Raben

Dan heb je wel wat te eisen, zou je zeggen. Maar ook HBO heeft zijn grenzen. De reden dat Miguel Sapochnik is gestopt, is dat zijn vrouw niet bij de crew van House of te Dragon seizoen 2 mocht. Dat melden betrouwbare filmmedia als ScreenRant en IndieWire.

Miguel Sapochnik wilde zijn vrouw Alexis Raben erbij halen als volwaardig producer, maar haar betrokkenheid zou botsingen veroorzaakt hebben met de bonzen van HBO. House of the Dragon seizoen 2 is op dit moment in ontwikkeling, maar al voor de opnames gooide de showrunner zijn handdoek in de ring. Om een principiële reden dus, zo blijkt nu.

Talya, alexis ruben, producer, house of the dragon, showrunner, gestopt, Miguel Sapochnik, alicent
Alexis Ruben als Talya (links)

Alexis Raben is een in Rusland geboren Amerikaanse actrice, die in vier afleveringen van House of the Dragon meespeelde. Ze vertolkte de rol van Talya, een hofdame van koningin Alicent (Olivia Cooke). Daarnaast was ze zijdelings betrokken als producer bij seizoen 1.

Meer dan showrunner van House of the Dragon

Naast zijn rol als producer en showrunner van House of the Dragon heeft Miguel Sapochnik ook als regisseur gewerkt voor hitseries als Game of Thrones, Altered Carbon, Iron Fist en True Detective. Alexis Raben was eerder te zien sciencefictionserie Krypton en de films Jeffie Was Here en Miss March.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.