Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Move-over Viaplay: Netflix aast op uitzendrechten Formule 1

Netflix heeft niet het beste jaar, dus is er groot belang bij nieuwe successen. Een van de troeven moet de Formule 1 worden. De uitzendrechten zijn op dit moment vooral in handen van het Zweedse ViaPlay en ESPN, maar de Amerikaanse streamindienst lijkt er alles aan te doen om de F1 in de nabije toekomst uit te kunnen zenden.

Waar Netflix eventjes in zwaar weer verkeert, lopen ze bij ViaPlay vooral te kloten. Met veel bombarie werd vorig jaar aangekondigd dat ze de uitzendrechten hadden gekocht. En al snel bleek dat ze het helemaal anders gingen doen. Dat heeft tot nu toe nog niet echt goed uitgepakt. De Consumentenbond bemoeide zich er onlangs zelfs mee.

Netflix gaat voor uitzendrechten Formule 1

Veel mensen hebben een abonnement genomen op ViaPlay, maar zouden de Formule 1 liever ergens anders streamen. Voor hen is er dus hoopvol nieuws. Volgens Business Insider doet Netflix namelijk een gooi doen naar de uitzendrechten van de F1.

Netflix is zeer tevreden over de documentaireserie Formula 1: Drive to Survive. De serie zorgde voor enorm veel kijkcijfers en vermoedelijk ook veel nieuw abonnees. Aan de andere kant heeft de Formule 1 er veel nieuwe fans bijgekregen. Voor beide partijen zou het dus een goede deal zijn.

Gevolgen voor ViaPlay-kijkers in Nederland

In 2023 gaat Netflix volgens Business Insider in Amerika al voor de uitzendrechten. Daar moet de streamingdienst niet strijden met ViaPlay, maar met NBC, Universal en ESPN. Laatstgenoemde partij heeft op dit moment nog altijd de rechten in Amerika.

In Nederland en andere Europese landen loopt het contract van ViaPlay tot 2024. Op zijn vroegst kun je hier dus pas over een paar jaar de Formule 1 kijken via Netflix, mocht het zover komen. Met een VPN zou het eventueel eerder kunnen via de Amerikaanse versie van de streamindienst.

Mocht je helemaal niet willen betalen voor de Formule 1, check dan dit artikel met de beste gratis F1-streams.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.