Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De transformatie van Peter Gillis sinds zijn wake-up call in het ziekenhuis

Peter Gillis komt steeds dichter bij zijn streefgewicht. Terwijl seizoen 7 van Massa is Kassa in volle gang is, deelt hij zijn nieuwe schema. Noem het programma gerust smakeloos, voor mensen die willen afvallen biedt de hoofdpersoon hoop en inspiratie.

No-nonsense miljonair Peter Gillis is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België. Al zeven seizoenen lang wordt hij gevolgd voor de reality-serie Massa is Kassa, op SBS6. De eerste zes seizoenen samengevat: hij kan goed onderhandelen, houdt van peperdure auto’s, praat veel over geld en eet heel veel ongezond voedsel. Door die laatste eigenschap heeft hij in de loop der jaren behoorlijk wat overwicht gekweekt, dat hij er nu weer aan het afhalen is.

Peter Gillis deelt voortgang van poging tot afvallen

Het afvallen begon voor Peter Gillis met een crashdieet, voor de eerste kilo’s. Dat dieet heeft zijn werk gedaan, maar is niet continu vol te houden. Vandaar een nieuw schema. “Hatseflats! Ik kom steeds dichterbij mijn doel… Dit keer geen crashdieet voor mij, maar kleine porties, suikervrij eten en sporten”, aldus de ster uit Massa is Kassa.

Lang wilde Peter Gillis overigens niets horen over afvallen, totdat hij onlangs met plotselinge hartklachten in het ziekenhuis werd opgenomen. “In de ziekenauto zakte mijn hartslag tot 25. Halverwege stapte er nog iemand in, voor het geval dat ik gereanimeerd moest worden”, vertelde hij destijds tegen Shownieuws.

In het ziekenhuis werden een hersenbloeding en beroerte als oorzaak van de klachten uitgesloten. Hij had simpelweg een te hoge bloedsuiker. “Ik moet afvallen en meer bewegen”, concludeerde de Massa is Kassa-ster.

Massa is Kassa: dit was zijn voedingspatroon

De naam van het programma Massa is Kassa is gebaseerd op zijn ondernemersgeest, maar veel kijkers linken het ook aan zijn gewicht. Zijn ziekenhuisbezoek was een wake-up call, voor zover zijn krankzinnige dagelijkse voedingspatroon dat nog niet was. Peter Gillis at niet alleen veel, hij werkte ook veel alcoholische drank naar binnen. Lees in dit artikel wast zijn dagelijkse voedingsschema was.

Kijk de laatste aflevering van Massa is Kassa hier terug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.