Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Viaplay 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

ViaPlay onthult de prijzen: dit bedrag betalen Formule 1-fans in 2022

Vanaf volgend seizoen is de Formule 1 niet langer bij Ziggo te volgen. De rechten van de, mede door Max Verstappen, zo populaire autosport gaan naar het Scandinavische NENT (Nordic Entertainment Group). Nederlandse-fans kunnen vanaf 2022 alle races gaan volgen via KPN of de streamingdienst ViaPlay. Wat die tweede optie je gaat kosten, is nu bekend.

Wie de Formule 1 vanaf 2022 live wil volgen via ViaPlay, zal volgens RacingNews365 iedere maand 13,99 euro moeten overmaken. Abonnees van deze nieuwe streamingdienst hoeven geen minuut te missen van Max Verstappen, Lewis Hamilton en andere helden. Bij een abonnement zijn alle vrij trainingen, de kwalificatie en de race inbegrepen.

Meer dan alleen Formule 1

Naast het spektakel op de baan heeft ViaPlay nog veel meer te bieden. Tussen al het race geweld door zal er ruim tijd vrij gemaakt gaan worden voor een uitgebreide programmering vanuit de studio. Denk hierbij aan voor- en nabeschouwingen, maar ook reportages en interviews vanaf het circuit of andere locaties.

Nederlandse Formule 1-fans kunnen hun favoriete sport dankzij ViaPlay op de voet volgen, maar dat is nog niet alles. NENT heeft ook de uitzendrechten van andere sporten in handen. Zo kun je via ViaPlay ook de Bundesliga en de Premier League gaan volgen. Voetbal niet je ding? Ook darts en een ruim pakket aan films en series zijn onderdeel van ViaPlay.

ViaPlay, Ziggo of KPN

Om van al dat moois te genieten, hoef je straks weinig moeite te doen. Je sluit een abonnement af bij ViaPlay en kunt vervolgens via de app altijd en overal kijken via je mobiele telefoon, tablet, laptop, smart TV of Apple TV. Ook is het mogelijk om een abonnement af te sluiten via televisie-aanbieders zoals Ziggo en KPN.

Mocht je bij KPN of Ziggo zitten, dan is het niet per se nodig om een ViaPlay abonnement nemen. Bij die partijen kun je, tegen betaling, Formule 1 blijven kijken. Daarnaast zal de race op Zandvoort voor iedereen te zien zijn via de NOS. Meer daarover kun je hier lezen.

Nieuwe gezichten bij ViaPlay

Er gaat voor Nederlandse Formule 1-fans behoorlijk wat veranderen in 2022. Niet alleen waar ze straks kijken gaat veranderen, ook de hele show eromheen gaat flink anders worden. Zo heeft ViaPlay besloten om afscheid te nemen van bekende Ziggo-gezichten zoals Rob Kamphues, Jack Plooij, Robert Doornbos en zelfs Olav Mol.

Viaplay en de Formule 1: Zandvoort naar NOS, ademruimte voor Ziggo

De kwaliteit zal er echter niet minder op gaan worden. ViaPlay zet in op grote namen uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Zo kunnen we voormalige Formule 1 sterren zoals David Coulthard en Mika Hakkinen in de studio verwachten. Zij zullen gaan aanschuiven in een show die gepresenteerd wordt door Amber Brantsen. Wie Olav Mol gaat vervangen, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.