Pim Jansen
Pim Jansen Tech 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Top 10 meest gezochte termen op Google in 2021

Ook jij zit waarschijnlijk de hele dag op Google, zoekend naar wat dan ook. Je bent niet de enige. Dit zijn de meest gezochte woorden door Nederlanders in 2021.

Via deze jaarlijkse top 10 krijg je altijd een goed beeld van het belangrijkste nieuws.

Meest gezochte woorden op Google in 2021

Het gaat om woorden waar de grootste stijging is te zien. Standaard zoektermen worden dus buiten beschouwing gelaten, zodat de top 10 meest gezochte woorden op Google niet ieder jaar hetzelfde is.

  1. Peter R. de Vries
  2. EK 2021
  3. Stemwijzer
  4. Avondklok
  5. Testen voor toegang
  6. Sneeuwradar
  7. Olympische Spelen
  8. iPhone 13
  9. Nelson Valkenburg
  10. WhatsApp-storing

Nederlanders hebben dit jaar op Google vooral veel informatie opgezocht over Peter R. de Vries. De doodgeschoten misdaadverslaggever is de trending zoekopdracht op Google. Mensen gebruikten de zoekmachine ook veel om informatie over het EK-voetbal, de avondklok en testen voor toegang te vinden. Op 16 maart, de dag voor de Tweede Kamerverkiezingen, zochten mensen veel op de Stemwijzer.

Google kijkt bij het maken van het jaaroverzicht niet naar de meest uitgevoerde zoekopdrachten, maar naar de opdrachten waar een grote stijging te zien is. Als alleen de zoekopdrachten zouden tellen, zouden woorden als YouTube en vacatures jaar na jaar bovenaan staan.

Peter R. de Vries en ander nieuws in Nederland

Naast Peter R. de Vries werd er dit jaar op Google veel gezocht naar Sneeuwradar, Olympische Spelen, iPhone 13, de nieuwe Formule 1-commentator Nelson Valkenburg en een WhatsApp-storing begin oktober.

Bij sporters is veel gezocht naar informatie over de Deense voetballer Christian Eriksen, die tijdens een EK-wedstrijd een hartstilstand kreeg en op het veld werd gereanimeerd. Bij politici zochten mensen op Google veel naar informatie over D66-leidster en voormalig minister Sigrid Kaag en bij entertainment zochten mensen veel op Squid Game.

Check op deze webpagina van Google de lijstjes met meest gezochte termen van 2021 in alle categorieën.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.