Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Stijl 10 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit gepersonaliseerde hybride jasje is een fashion-gamechanger

We hebben een nieuwe hybride jasje ontdekt: The Urban Jacket van New Tailor. Kort gezegd een mix tussen een colbert, overshirt en jas.

Het is het perfecte kledingstuk om nonchalant en stijlvol over je polo, t-shirt of overhemd te dragen tijdens nette aangelegenheden. Ideaal voor wanneer het nog te warm is voor je jas. Dit sportieve en stijlvolle jasje voelt heel comfortabel aan en is geschikt voor diverse gelegenheden. Het wordt zonder voering gemaakt, waardoor het draagt als een vest, eruitziet als een jasje en aanvoelt als een trui. Ik laat er eentje maken bij de kleermakers van NEW TAILOR en vertel je alles over het proces en het eindresultaat.

The Urban Jacket: op maat gemaakt hybride jasje

Gastredacteur Maarten Verkoren zag de Urban Jacket langskomen en was geïntrigeerd. Hij ging langs bij NEW TAILOR in Utrecht (ze hebben ook een zaak in Amsterdam en Den Haag) en werd voorgesteld aan dit nieuwe fenomeen dat het nieuwe fashion-statement van dit najaar (en winter en voorjaar) wordt. Maarten liet zich verleiden tot het maken van een gepersonaliseerd jasje en doet verslag.

Dit op maat gemaakte hybride jasje is een fashion-gamechanger urban jacket new tailor
(Afbeelding: New Tailor)

Ik word geholpen door kleermaker Roel Wolbrink, die geroutineerd mijn maten opneemt en met mij alle mogelijkheden doorloopt. Om te beginnen beantwoorden hij en zijn collega Hans van Goch mijn vraag wat een Urban Jacket nou precies is, om vervolgens uit te leggen hoe je hem helemaal kan personaliseren.

‘Inspiratie uit jaren 80 en 90’

Urban Jacket-bedenker Hans van Goch: “The Urban Jacket is een soort overshirt welke je al zag in de jaren 80 en 90. Het doet denken aan militaire ongevoerde jassen en de iconische spijkerjacks. Dit kledingstuk heeft de eigenschappen van een dik overhemd dat als een vest wordt gedragen.”

Dit stijlvolle hybride jasje is een gamechanger voor je garderobe dankzij the urban jacket
(Afbeelding: New Tailor)

“In feite combineert het verschillende kledingstukken, waaronder een vest, shirt, colbert en jas, en bestaat het uit vier min of meer gelijke stofdelen. De Urban Jacket neigt echter meer naar een jas dan naar een shirt, waardoor het een stoere jas is die je ook prima kunt dragen tijdens informele gelegenheden, zoals een borrel of een koffieafspraak.”

Jasje op allerlei manieren te stylen

“De Urban Jacket wordt vaak gecombineerd met een shirt of trui eronder, waarbij slechts één of twee knopen worden gesloten. Het jasje is dit najaar extra populair vanwege de extra laag die het aan je outfit toevoegt en het comfort. Je kunt de kraag rechtop zetten als het begint te waaien zonder aan stijl in te boeten. Het past comfortabel rond de schouders als een tweede huid en kan gedragen worden met verschillende broeken, van jeans tot zelfs een joggingbroek van dezelfde stof. Voor de winter kun je kiezen voor stoere materialen zoals tweed of corduroy, terwijl linnen of geborsteld katoen goede zomeropties zijn.“

Dit nieuwe kledingstuk is een gamechanger en zo kom jij eraan
Je kan elke stof en kleur kiezen die er bestaat. Maak hem helemaal uniek met je eigen accessoires (Afbeelding: NEW TAILOR)

Oké, ik ben overtuigd. Likkebaardend blader ik door de boekjes met stoffen tot ik een mooie donkerblauw-zwarte ‘Moon-tweed’ tegenkom. Deze ‘tweed’ stof van merino-wol, vervaardigd in een unieke verticale weverij in Engeland, is perfect voor diverse kledingstukken, van buitenjassen tot pakken, en biedt een lichtere en soepelere variant van traditionele tweed.

Naar eigen smaak ontworpen

Ik pas verschillende modellen en kies het type dat me het meest aanspreekt en vervolgens bepaal ik alle details en dus ook de zakken helemaal zelf. De kleermakers hebben een speciale kraag en revers ontwikkeld om het eigenwijzere casual karakter te accentueren van dit unieke jasje. Daardoor kan het desgewenst helemaal tot bovenaan gesloten worden. Het jasje heeft zelfs geen mouwvoering en is superlicht.

Dit nieuwe kledingstuk is een gamechanger en zo kom jij eraan
De binnenkant van mijn urban jacket (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Het jasje dat ik laat maken heeft opgelegde naden, aan binnen- en buitenzijde een ophanglus, extra zakjes op de opgezette schuine zakken om veel mee te kunnen nemen maar ook om lekker mijn handen in weg te stoppen. Een binnenzak voor waardevolle spullen en last but not least een label door wie en wanneer het speciaal voor mij gemaakt is. Leuke extra touch, heel persoonlijk en uniek. Inmiddels draag ik het jasje overal naartoe, zelfs binnen houd ik hem aan.

Hoe kom je aan jouw Urban Jacket?

De Urban Jacket van NEW TAILOR wordt vervaardigd in The Lounge in Utrecht door een team van hun eigen kleermakers. Daarmee heb je niet alleen een uniek en gepersonaliseerd maatkledingstuk, maar is het ook nog eens in Nederland geproduceerd. NEW TAILOR staat bekend om zijn maatwerk, inclusief pakken. Kies je gewenste stof en model, en laat je maten opnemen. Vervolgens wordt de stof gesneden volgens het patroon en aangepast aan je maten en voorkeuren. Het eindresultaat is een authentiek jasje dat speciaal voor jou is gemaakt. De Urban Jackets van NEW TAILOR beginnen bij 799 euro, inclusief stof.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.