Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix deelt eerste Avatar-trailer: serie komt sneller dan je denkt

Meer dan vijf jaar na de aankondiging en een hoop drama verder is het dan eindelijk zover: Netflix heeft de eerste trailer voor Avatar: The Last Airbender onthuld.

Na de belabberde adaptatie van M. Night Shyamalan uit 2010 en het vertrekken van de showrunners van de originele animatieserie waren fans nou niet bepaald optimistisch over de Netflix-adaptatie.

Eerste trailer Avatar: The Last Airbender

One Piece liet echter afgelopen augustus zien dat het mogelijk is om een iconische animatieserie recht aan te doen in live-action. De eerste trailer voor Avatar: The Last Airbender lijkt die show achterna te gaan.

De trailer trapt af met een sferisch voorproefje van de wereld van Avatar. Daarmee worden fans direct gerustgesteld: de ‘echte’ versies van de cartoon-locaties zijn opvallend trouw aan de originele esthetiek van de Nickelodeon-show.

Hetzelfde geldt voor de personages die we te zien krijgen. Gordon Cormier als Aan, Kiawentiio als Katara, Ian Ousley als Sokka en Dallas Liu als Prince Zuko: stuk voor stuk zijn ze overtuigende live-action versies van de geliefde cartoon-personages.

En de humor dan?

Althans, puur visueel. Naast een voice-over krijgen we nog geen dialoog te horen, dus het acteerwerk van de jonge cast kunnen we nog niet echt beoordelen. Het wordt vooral spannend of de humor uit de originele show goed overkomt. De grimmige sfeer uit de trailer is tof, maar de combo van die serieuze grimmigheid en de humor maakte de cartoon juist zo uniek. Een pittige balans.

Avatar The Last airbender Netflix trailer
(Afbeelding: Netflix)

Maar toch, maar toch: Netflix zet met deze trailer vooralsnog een overtuigende sfeer neer, zonder het te cartoony sausje van eerdere animatie-adaptaties van de streamingdienst.

Netflix deelt eindelijk releasedatum

Laten we niet te vroeg juichen, maar na vijf jaar wachten is de eerste kennismaking met Avatar: The Last Airbender dus positief. Ook op X/Twitter gaan fans los, op de goede manier.

Gelukkig kunnen we vrij binnenkort al een completer oordeel vellen: het is tevens bekendgemaakt dat Avatar: The Last Airbender op 22 februari volgend jaar naar Netflix komt. Eindelijk!

Nog veel meer Avatar

En ach, anders hebben Avatar-fans nog een hoop andere projecten om naar uit te kijken. De originele showrunners hebben namelijk een complete studio voor de franchise opgericht, met meerdere films en series in de pijplijn.

Avatar The Last airbender Netflix trailer
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.