Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 27 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

UFC-comeback Conor McGregor lijkt aanstaande: maar tegen wie?

Zondag 11 juli was niet de beste dag uit het leven van Conor McGregor. De voormalig UFC kampioen verloor niet alleen voor de tweede keer op rij van Dustin Poirier, maar brak ook nog eens zijn been. Gelukkig verloopt het herstel voorspoedig en lijkt zijn UFC-comeback aanstaande.

Conor McGregor heeft onlangs laten weten dat het de goede kant op gaat. De Ier heeft er, ondanks zijn blessure, alles aan gedaan om fit te blijven. Hij verwacht begin april weer klaar te zijn om volledig te gaan trainen. Als alles goed verloopt, is Conor McGregor een paar maanden later klaar om de octagon weer in te gaan.

Conor McGregor mikt op zomerse UFC-comeback

Dana White heeft inmiddels ook bevestigd dat hij bezig is met de terugkeer van Conor McGregor. Volgens de grote baas van de UFC moet het lukken om zijn grootste publiekstrekker nog dit jaar in de ring te krijgen. White sluit in gesprek met TMZ zelfs niet uit dat dit op relatief korte termijn al gaat gebeuren: “Hij (Conor McGregor) maakt de juiste keuzes met zijn been. Ik hoop dat hij deze zomer al kan terugkeren.”

Als er niets geks gebeurt, is de kans groot dat Conor McGregor deze zomer zijn rentree maakt in de UFC. De vraag is echter wie er dan tegenover hem staat. De lightweight divisie zit vol grote namen en interessante tegenstanders. Het is eerder een overdaad aan mogelijkheden, dan een tekort.

Meteen een kans op de titel?

De hoogste optie is momenteel Charles Oliveira. De Braziliaan veroverde begin vorig jaar de titel en verdedigde deze eind 2021 door Dustin Poirier (de man twee keer op rij van McGregor won) te verslaan. Inmiddels is ook de volgende uitdager bekend. Op 7 mei krijgt Justin Gaethje voor de tweede keer in zijn carrière een kans op de titel.

Mocht de Amerikaan erin slagen om de riem te bemachtigen, dan is het niet gek dat Charles Oliveira het vervolgens wel wil opnemen tegen Conor Mcgregor. De Braziliaan heeft eerder als eens aangegeven dat hij McGregor een interessante tegenstander vindt. Oliveira was zelfs bereid om te wachten tot de Ier weer fit was. Een clash in de zomer van 2022 zou een mooi affiche zijn.

Welke keuze gaat de UFC maken?

Mocht Oliveira na 7 mei nog steeds de kampioen zijn, dan lijkt een gevecht tegen Conor Mcgregor minder waarschijnlijk. McGregor verloor drie van zijn laatste vier UFC-gevechten. Hem nu een kans te geven op de titel lijkt onterecht. Toch is het niet uitgesloten.

Conor McGregor erkent valsspelen op een manier zoals alleen hij dat kan

De UFC draait niet alleen om sportiviteit, maar ook om geld en sensatie. Dat zal voor Oliveira ook een reden zijn waarom hij wel wilde wachten op McGregor. De Braziliaan weet hoe groot Conor McGregor is en wat een gevecht tegen hem oplevert. Sportief gezien, maar vooral financieel. Zodra McGregor op een UFC-affiche staat, kijken er miljoenen mensen meer. Oliveira ziet het ongetwijfeld wel zitten om mee te delen in de miljoenen dollars die zo’n gevecht oplevert.

Eindeloos veel opties voor Conor McGregor

Ook de UFC zal om die reden niet onwelwillend staan tegen een clash tussen Oliveira en McGregor. Toch is het geen uitgemaakte zaak voor de vechtsport organisatie. Ze moeten naast hun portemonnee ook rekening houden met de andere vechters. Het “voortrekken” van Conor McGregor zou wel eens voor een hoop rumoer kunnen zorgen.

Andere UFC-vechters hebben zich hier ook al over uitgesproken. Eerder deze week zei titelkandidaat Justin Gaethje nog dat Conor McGregor ‘irrelevant’ is en een kans op de titel voorlopig moet vergeten. Daar gaat de Amerikaanse UFC-vechter uiteraard niet over, maar hij heeft wel een punt. Sportief gezien is het onterecht dat McGregor meteen bij zijn terugkeer een kans krijgt op de titel.

Rematch tegen Poirier? Of toch eindelijk Dos Anjos?

Het is dus logischer om eerst naar andere namen te kijken. Opties zijn er in ieder geval genoeg. Mocht Gaethje het afleggen tegen Oliveira, dan zal de Amerikaan ongetwijfeld open staan voor een gevecht tegen McGregor. Hetzelfde geldt voor Poirier. Na zijn verloren titelgevecht is een vierde ontmoeting met de Ier geen verkeerde keuze.

5 opkomende UFC-vechters die je in 2022 in de gaten moet houden

Daarnaast zijn er ook nog genoeg andere vetes om uit te vechten. Zo heeft Conor McGregor nog een appeltje te schillen met Rafael Dos Anjos. Ook een ontmoeting met Islam Makhachev is interessant. Deze Russische vechter is namelijk de protégé van Khabib Nurmagomedov. Dit zou dus een soort indirecte clash worden tussen de twee grootste rivalen binnen de UFC.

UFC-fans zijn in ieder geval de winnaar

Uiteindelijk zullen bijna alle UFC-vechters in de lightweight divisie wel openstaan voor een gevecht tegen Conor McGregor. Dit is je kans om een levende legende te verslaan en om flink je zakken flink te vullen. Met al die mogelijkheden is in ieder geval één ding zeker: UFC-fans gaan een mooie 2022 tegemoet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.