Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De G-SHOCK x Rubik’s Cube is hét horloge voor nerds als wij

Als Rubik’s Cube-nerds én horlogeliefhebbers zijn wij oprecht verheugd om deze speciale Casio G-Shock aan te kondigen. Vanaf februari koop je deze gelimiteerde editie van het veel verkochte horloge.

Er zijn door de jaren heen al heel wat coole edities van de Casio G-SHOCK uitgebracht. Deze Gorillaz-collectie was tot voor kort onze favoriet, maar de Rubik’s Cube-versie komt daar heel dicht bij in de buurt. Alleen het doosje is al een hebbeding.

Casio G-SHOCK x Rubik’s Cube

G-SHOCK en Rubik’s Cube hebben deze week de release aangekondigd van het gezamenlijke limited edition horloge, met de naamcode GAE-2100RC-1A. Het klokje is gebaseerd op het best verkopende GA-2100-model. Net als de kubus waarop het model is geïnspireerd, is een facelift slechts een kwestie van draaien, waarbij ieder horloge is voorzien van een verwisselbare bezel. Je hoeft hierbij alleen minder na te denken.

Casio G-SHOCK x Rubik's Cube, horloge

De Casio G-SHOCK x Rubik’s Cube is voorzien van de nieuwste carbon core guard-technologie in een slankere, meer verfijnde kast. Die kast is een eerbetoon is aan de geliefde retro-look met zijn unieke achthoekige bezel, die een analoog-digitaal display beschermt. Ondanks het bedrieglijk compacte ontwerp is dit horloge net zo duurzaam en robuust als alle andere klokjes in deze divisie van het Japanse horlogemerk Casio, met een waterdichtheid van 200 meter en schokbestendigheid.

Casio G-SHOCK x Rubik's Cube, horloge, bezel

De Rubik’s Cube werd in 1974 uitgevonden door Ernő Rubik en is uitgegroeid tot een van de bestverkochte speelgoedartikelen in de geschiedenis. In totaal zijn er meer dan 450 miljoen kubussen verkocht, en dan hebben we het niet over de namaakvarianten. Check ook deze interessante Netflix-documentaire over de man die het allemaal bedacht.

Het horloge is vanaf 2022 verkrijgbaar in Flagship Stores en bij geselecteerde retailpartners. Je betaalt 149 euro voor de Casio G-SHOCK x Rubik’s Cube, niet veel geld voor een limited edition. Check de website voor overige informatie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.