Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 12 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

McGregor-beul Poirier niet opgewassen tegen UFC-kampioen Oliveira

Na twee overwinningen op Conor McGregor hoopte Dustin Poirier het jaar af te sluiten als UFC-kampioen. Die droom is afgelopen nacht echter in duigen gevallen. Na een intense en gelijkopgaande eerste ronde leek Poirier zeker een kans te hebben, maar in de tweede en derde ronde vervaagde dat beeld. Charles Oliveira nam het gevecht over en prolongeerde zijn UFC-titel.

Na zijn verloren titelgevecht tegen Khabib Nurmagomedov in 2019 begon Dustin Poirier aan een nieuwe route richting de UFC lightweight-titel. Via een overwinning op Dan Hooker belandde de Amerikaan in een ongekende tweestrijd met Conor McGregor.

Via McGregor richting UFC-titelgevecht

The Diamond en The Notorious stonden in 2021 twee keer tegenover elkaar. Vooral het tweede gevecht zorgde voor een hoop discussie, maar onderaan de streep stonden er uiteindelijk wel gewoon twee overwinning voor Dustin Poirier. Met het uitschakelen van Conor McGregor verdiende The Diamond een nieuwe kans op de titel.

Conor McGregor erkent valsspelen op een manier zoals alleen hij dat kan

Die titel was inmiddels in handen van Charles Oliveira. De Braziliaan nam eerder dit jaar het stokje over van de onverslaanbare Khabib Nurmagomedov. Dit deed hij echter niet door de man uit Dagestan te verslaan in een rechtsreeks duel. Khabib hing zijn handschoenen aan de wilgen waardoor de titel vrij kwam.

Intense openingsronde

Michael Chandler en Charles Oliveira moesten vervolgens uitmaken wie de riem mocht overnemen. Laatstgenoemde sloeg zijn tegenstander knock-out en kroonde zich zo tot de lightweight UFC-kampioen. Afgelopen nacht mocht hij deze titel voor het eerst gaan verdedigen, en dat deed hij met succes.

Oliveira neemt na ongekende slooppartij UFC-titel over van Khabib

Makkelijk ging dat in eerste instantie echter niet. De openingsronde werd een ongekende slooppartij met rake klappen aan beide kanten. In het staande gevecht bleken beide heren nagenoeg gelijk aan elkaar. In moordend tempo werden er keiharde stoten uitgewisseld. Het gevecht kon op deze manier beide kanten opgaan, dus besloot Charles Oliveira om het over een andere boeg te gooien.

Poirier niet opgewassen tegen worstelaar Oliveira

Ondanks negen overwinningen op TKO/KO is Oliveira een worstel specialist. Dik 60% van zijn overwinningen haalde hij binnen door middel van submissie. Ook Dustin Poirier werd op deze manier geveld. In de tweede ronde wist de Amerikaan het worstel geweld nog te overleven, maar in ronde drie was hij kansloos.

Charles Oliveira klom op de rug van Dustin Poirier en sloeg zijn arm om diens keel. Behalve een beetje tegenstribbelen was er niets meer aan te doen voor de uitdager. Tegen beter weten in hield Poirier het nog even vol, maar kon vervolgens niet anders dan aftikken. Zo eindigde een geweldige jaar met twee overwinningen op Conor McGregor toch nog met een domper.

UFC moet op zoek naar nieuwe uitdager

Voor Charles Oliveira was het zijn tiende overwinning op rij. Voor zijn laatste nederlaag moeten we inmiddels vier jaar terug in de tijd. De UFC moet nu op zoek naar een nieuwe uitdager. Justin Gaethje lijkt de meest logische keuze, al zou een duel tegen Islam Makhachev ook zeer interessant zijn.

Khabib: ‘Mijn opvolger sloopt Dustin Poirier en UFC-kampioen Oliveira’

Makhachev is de boezemvriend van Khabib Nurmagomedov en beschikt net als de voormalig kampioen over ongekende worstel kwaliteiten. Een gevecht tegen deze man zou een interessante uitdaging kunnen zijn voor Charles Oliveira. Volgens Khabib Nurmagomedov is zijn vriend er in ieder geval meer dan klaar voor.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.