Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Tom Holland onthult hoe blunder hem grote Star Wars-rol kostte

Je hoeft geen medelijden met een acteur als Tom Holland te hebben. De Marvel-ster speelt de hoofdrol in een aankomende Playstation-film, is te zien in de nieuwe oorlogsfilm van de regisseurs van Avengers: Endgame en slingert natuurlijk rond als Spider-Man. Bijna kon je daar een grote Star War-rol aan toevoegen.

De jonge acteur wordt aan alle kanten gecast voor grote projecten. Toch grijpen ook dergelijke beroemdheden soms naast een grote rol.

Tom Holland en Star Wars

Van Will Smith die bijna Neo speelde in The Matrix tot Henry Cavill die bijna Daniel Craig aftroefde: de lijst aan Hollywood-films die er bijna heel anders uit hadden gezien is eindeloos.

Ook Holland heeft zon ‘net niet’-verhaal. Al kun je je bij hem afvragen of je het ‘net niet’ kunt noemen. Tijdens een interview met Backstage heeft Holland onthuld dat hij ooit auditie heeft gedaan voor een rol in Star Wars: The Force Awakens. Hij auditeerde voor de rol van niemand minder dan Finn.

Blunder

J.J. Abrams vroeg half Hollywood om te auditeren, maar het verhaal van Holland is in het bijzonder komisch. De 24-jarige acteur kwam naar eigen zeggen erg ver in het proces, maar verpestte het naar eigen zeggen op een kritiek moment met een flinke blunder:

“Ik herinner me mijn auditie voor Star Wars, ik had al vier of vijf audities achter de rug voor geloof ik de rol van John Boyega,” aldus Holland. “Ik herinner me dat ik een scène met een dame deed, bless her, en ze speelde een drone. Dus ik deed mijn ding, ‘We moeten terug naar het schip!’ En ze zei: ‘Bleep, bloop bloop, piep bloop.’ Ik kon gewoon niet stoppen met lachen. Ik vond het zo grappig. En ik voelde me heel slecht, omdat ze heel hard haar best deed om een overtuigende androïde of drone te zijn, of hoe ze ook heten. Ja, ik snapte de rol duidelijk niet . Dat was niet mijn beste moment.”

Trailer Cherry: confronterende oorlogsfilm van Avengers-regisseurs

Glansrijke carrière

Oeps. In 2017 onthulde hij overigens nog dat hij nooit de originele Star Wars-film heeft gezien, dus wellicht kon hij daardoor niet op de juiste term komen. Wat ook niet hielp is dat de acteur naar eigen zeggen meermaals ook de verkeerde stukken tekst oplas. Heel handig.

Hoe dan ook hoeven fans niet te treuren. Het was überhaupt niet mogelijk geweest om zowel in Star Wars als in Marvel-films zo’n prominente te spelen. Plus: met zijn rollen in Uncharted en Cherry heeft de beste man ook duidelijk de valkuil die typecasting heet weten te ontwijken. De carrière van Tom Holland is in alle opzichten nog maar net begonnen!

Danny Trejo is de nieuwe Wonder Woman dankzij briljante deepfake

CBRTHR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.