Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Trailer Cherry: confronterende oorlogsfilm van Avengers-regisseurs

Al sinds de oorspronkelijke aankondiging kijken we uit naar Cherry, een ambitieuze oorlogsfilm van Anthony en Joe Russo. Twee bekende namen, want zij waren onder andere verantwoordelijk voor Avengers: Infinity War, Endgame en Captain America: The Winter Soldier. Zonder de Russo-broers had het Marvel Cinematic Universe er heel anders uitgezien.

Nu zijn ze met hun productiebedrijf vooral voor andere partijen bezig. De Netflix-hit Extraction kwam bijvoorbeeld uit hun koker. Dat is overigens niet het enige project waarvoor ze hun Marvel-contacten hebben ingezet. Ook in hun nieuwe film voor Apple TV+ speelt een Marvel-ster. Dan hebben we het over niemand minder dan Tom ‘Spider-Man’ Holland.

Apple TV+ presenteert Cherry

Hij speelt de hoofdrol in Cherry, een oorlogsfilm die vanaf 12 maart 2021 op Apple TV+ te streamen zal zijn. Verwacht echter geen spectaculaire veldslagen en popcorn-vermaak. Cherry wordt unieke en zware kost:

“Dit is een film die de ervaring van het hebben van PTSS en het verslaafd zijn aan opioïden moet definiëren. En de missie van de film is om empathie te genereren, niet om minachting op te wekken, niet om te beschuldigen. Het was van cruciaal belang dat je je in kunt leven in zijn worstelingen en zijn reis omdat veel mensen dit meemaken, en het is een hele menselijke ervaring. Ik denk dat empathie op dit moment ongelooflijk schaars is in de wereld. En dat is tragisch,” aldus Joe Russo.

Tom Holland

Een pittige opgave voor Tom Holland, die de hoofdrol in de film speelt. Hij speelt Cherry, een Amerikaan zonder al te grote dromen die zich aansluit als arts bij het leger. Wanneer hij uit Irak terugkeert krijgt hij te kampen met een posttraumatische stressstoornis. Al snel belandt hij in de put, vol drugs en schulden. Hij ziet nog maar een uitweg: banken overvallen en zo geld verdienen.

Geen luchtig filmpje voor het hele gezin dus. Fans van de betere oorlogsfilm moeten nog geduld hebben tot 12 maart, want dan komt de film uit op Apple TV+. In de tussentijd hebben de gebroeders Russo alvast een eerste clip voor je, waarin het personage van Tom Holland voor het eerst wordt geïntroduceerd:

Cherry Joe Anthony Russo Apple TV+ Oorlogsfilm
Poster (Bron: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.