Sony gaat jouw favoriete Playstation-games omtoveren tot films en series

Sony bevindt zich in het huidige streaming-landschap in een unieke positie. Het bedrijf heeft naast een aantal anime-streamingdiensten geen eigen streamingdienst, maar wel talloze franchises en licenties in handen.

Netflix is naarstig op zoek naar franchises. Het bedrijf maakt pas sinds 2013 eigen films en series, en heeft niet zoals Disney+ al decennia aan bekende franchises. Sony maakt al decennia videogames, waarmee generaties opgegroeid zijn. Videogames als The Last of Us, waarbij het verhaal zeer belangrijk is. Niet voor niks staat ontwikkelaar Naughty Dog bekend als de koning van de verhalende games.

Sony Playstation Productions

Films en series gebaseerd op videogames hadden jarenlang een negatief imago. Vaak flopten ze volledig of sloegen ze de plank compleet mis. Sinds films als Detective Pikachu, Sonic the Hedgehog en de series The Witcher en Castlevania komt daar verandering in.

Een trend waar Sony handig op inspeelt met het vorig jaar opgerichte Playstation Productions. Het doel van die studio? De games van de Japanse gigant omtoveren tot ambitieuze films en series.

In een interview met CNBC geeft Sony Pictures-baas Tony Vinciquerra aan dat het bedrijf op dit moment aan maar liefst drie films en zeven televisieseries werkt. Stuk voor stuk gebaseerd op Playstation-franchises. “We hebben een programma binnen het bedrijf genaamd One Sony”, aldus Vinciquerra. “Je zult veel meer integraties van Sony-bedrijven zien.”

Unieke positie

Sony is zowel een van de grootste game-uitgevers als een van de grootste filmstudio’s. Dat is een unieke positie, want veel concurrenten moeten hun franchises aan de man brengen in samenwerking met derden. Een van de grootste films die in de pijplijn zit is de Uncharted-film, met Tom Holland in de hoofdrol als Nathan Drake.

Daarnaast doen er al geruchten de ronde dat Oscar Isaac gecast is als Solid Snake in een Metal Gear Solid-film. De rest zal een kwestie van achterblijven. Nu Sony onlangs meerdere enorme anime-partijen heeft overgenomen, hebben wij wel een wensenlijstje: God of War in de stijl van Castlevania of de brute vikingen-serie Vinland Saga? Yes please!

MediaPost

Reageer op artikel:
Sony gaat jouw favoriete Playstation-games omtoveren tot films en series
Sluiten