Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Danny Trejo is de nieuwe Wonder Woman dankzij briljante deepfake

Wat nou als niet Gal Gadot, maar Danny Trejo Wonder Woman zou spelen? Ja, de gespierde en behaarde mannelijke acteur! Dankzij de magie van deepfakes weten we nu hoe dat eruit zou zien.

Hollywood ligt op zijn gat. Blockbuster na blockbuster wordt uitgesteld, vaak al voor de derde keer. Gelukkig hebben we nog de creativiteit van fans om ons zoet te houden. Het afgelopen jaar zagen we naast de pandemie ook de wondere wereld van deepfakes oprukken.

De magische (en enge) wereld van deepfakes

Elkaar rap opvolgende (technologische) ontwikkelingen zorgen ervoor dat opeens iedereen aan de slag kan met deepfakes, met alle gevolgen van dien. Terwijl Lubach waarschuwt voor misleidende politeke reclame, genieten wij vooral van de leuke kant van het fenomeen.

Dan hebben we het in het bijzonder over deepfakes van filmscènes. Vrijwel iedereen kan met een degelijke computer en de nodige kennis een realistische deepfake realiseren. Je voert de computer genoeg videobeelden van bijvoorbeeld een acteur, traint de software daarop, en vervolgens kun je dat gezicht overal op plakken.

Daardoor zagen we al eerder Will Smith als Neo in The Matrix, Tom Cruise als Iron Man en Elon Musk in 2001: A Space Odyssey. Onze nieuwe favoriet is een deepfake die minder realistisch is dan de bovenstaande, maar daarmee des te hilarischer.

Danny Trejo als Wonder Woman

Dan hebben we het over een gloednieuwe video van YouTube-kanaal Pooj’s Variety Hour. Als onderdeel van hun What If-serie hebben ze namelijk Danny Trejo gecast als Wonder Woman. Ja, één van de meest lompe, mannelijke Hollywood-acteurs, inclusief epische snor, speelt de vrouwelijke superheld.

Eerlijk: de deepfake is vrij belabberd, en allesbehalve realistisch. Dan is deze deepfake van Luke Skywalker veel beter. Maar hé, je kunt niet anders dan concluderen dat je leven na het zien van de onderstaande video een stuk completer is.

Over deepfakes gesproken: de makers van South Park hebben er zelfs een complete serie mee gemaakt, met niemand minder dan Donald Trump in de hoofdrol! Trek in de spectaculaire actiefilms waar Danny Trejo om bekend staat? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Stranger Things-ster is de nieuwe Princess Leia dankzij briljante deepfake

Harrison Ford is de nieuwe James Bond dankzij briljante deepfake

Jim Carrey is de nieuwe Joker dankzij briljante deepfake

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.