Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

South Park-makers deepfaken Donald Trump in briljante serie

Op de briljante Pandemic Special na was er weinig South Park in 2020. Op zich ook niet gek, want er gebeurde al genoeg krankzinnige dingen op aarde, zoals de pandemie en alles wat Donald Trump uitkraamde.

Om maar een bruggetje te maken: het kan nog gekker allemaal, zelfs uit de mond van Donald Trump, zo besloten Trey Parker en Matt Stone. De makers van South Park hebben de nog altijd zittende Amerikaanse president voorzien van een dosis deepfakes voor een onder meer een hilarische kersttoespraak.

Deepfakes Donald Trump in Sassy Justice

Trey Parker en Matt Stone hebben niet bepaald stilgezeten in 2020. De makers van South Park lanceerden onlangs onder meer de YouTube-serie Sassy Justice, waarin vooral Donald Trump (en heel af en toe Mark Zuckerberg) wordt onderworpen aan deepfakes in korte afleveringen van 4 minuten. In de nieuwste aflevering spreekt hij vanuit het Witte Huis zijn publiek met een verhaal over een heel speciaal rendier.

In het sprookje identificeert Donald Trump zich met een rendier dat door de samenleving is afgewezen. Het speciale rendier dat zichzelf gewoon de beste vindt, kan het niet verkroppen dat een slaperig rendier democratische verkiezingen wil organiseren. Maar nu gaan we een grap uitschrijven en dat is geen goed idee. Gewoon kijken die serie. Andere briljante afleveringen zijn onder meer Testing an At-Home Deepfake Detection Device, Al Gore is Totally Cereal on the Dangers of Deepfakes, Speaking the Truth in a Sassy Second en Is a Local Dialysis Clinic Charging Too Much For Dialysis?.

South Park ‘Pandemic Special’

De serie Sassy Justice bestaat tot nu toe uit twaalf afleveringen van 4 minuten, waar je zo doorheen bent. En mocht je de Pandemic Special van South Park gemist hebben: die bekijk je hier terug.

🎬 Check ook: Van The Simpsons tot Apple: de invloed van LSD op onze popcultuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
South Park-makers deepfaken Donald Trump in briljante serie
Sluiten