Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 13 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

De razend spannende thriller serie ‘Wanted’ staat nu op Netflix

G’day, mate! Netflix is weer een spannende serie rijker en voor de verandering komt deze een keer niet uit Amerika of Scandinavië. Ditmaal gaan we namelijk Down Under, want daar komt de thriller Wanted vandaan. Een intense serie die in Australië al aan haar derde seizoen toe is, maar nu ook zijn weg naar de Nederlandse Netflix heeft gevonden.

Wanted draait om Lola en Chelsea. Twee vrouwen die elkaar niet kennen, maar door het lot aan elkaar verbonden worden. Op een donkere avond staan ze beiden te wachten bij een busstation wanneer voor hun ogen een drugsdeal verkeerd afloopt. Opeens zijn ze getuigen van een moord waarbij corrupte politieagenten betrokken zijn.

Lola en Chelsea worden vervolgens onterecht beschuldigd van moord en slaan samen op de vlucht. De twee vrouwen die elkaar niet kennen zijn opeens aan elkaar overgeleverd en moeten samen gaan proberen om hun namen te zuiveren. Ondertussen worden ze opgejaagd door corrupte agenten die willen voorkomen dat de mislukte drugsdeal openbaar wordt gemaakt.

Het eerste seizoen verscheen twee jaar geleden in Australië en in 2017 kwam er ook een tweede seizoen. In haar thuisland werd Wanted goed ontvangen. De serie wordt vooral geroemd om de onconventionele, maar ijzersterke casting en het goed geschreven verhaal. Vooral het tweede seizoen kon op behoorlijk wat lof rekenen. Die lijn willen de makers graag doorzetten en daarom gaat er dit jaar ook een derde seizoen komen.

Wanted op Netflix

Vooralsnog moeten wij het met alleen het eerste seizoen doen. Deze staat vanaf nu op Netflix en bestaat uit zes afleveringen van drie kwartier. Of ook het tweede en derde seizoen naar Netflix gaan komen is nog niet bekend, maar gezien het succes down under kunnen we daar wel vanuit gaan. Is Wanted toch niet wat voor jou? Geen probleem! De afgelopen week verschenen er namelijk meer dan genoeg nieuwe films en serie op Netflix. Benieuwd welke? Bekijk dan hier ons wekelijkse overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.