Netflix update week 6: deze top series en films kun je nu bekijken

Er zijn ruwweg twee zaken die we ons in de loop van de dag afvragen: wat gaan we eten en welke serie of film gaan we vanavond op Netflix kijken? Gezien het aanbod van de streaminggigant constant wordt aangepast, brengen wij je in deze rubriek wekelijks op de hoogte.

Het aanbod is dermate groot, dat we een selectie hebben gemaakt waarvan wij denken dat jij het wel kunt waarderen. Staat er niks voor je tussen? In ons Netflix-dossier vind je een groot aanbod van films en series die sowieso de moeite waard zijn.

Cloverfield, film (IMDb 7.0)

Het eerste deel uit de drieluik van regisseur J.J. Abrams (bekend van onder andere Star Wars). Het derde deel, Cloverfield Paradox, werd groots aangekondigd tijdens de Super Bowl.

The Theory of Everything, film (IMDb 7.7)

De film is gebaseerd op het boek Travelling to Infinity: My life with Stephen, waarin Jane Hawking, de vrouw van Stephen Hawking, vertelt over haar huwelijk met de wetenschapper. Hawking lijdt aan ALS, maar weet mede dankzij de steun van zijn vrouw toch zijn baanbrekende werk voor te zetten.

The Good Place, serie (IMDb 7.7)

Een verfrissende, komische en originele serie die je even lostrekt van al het serieuze werk waar je normaal gesproken naar kijkt. Deze knaller van Netflix is ontzettend vermakelijk en perfect om met je geliefde te kijken.

Coach Snoop, serie – seizoen 1 (IMDb nog onbekend)

Snoop Dogg is een man met meerdere talenten. Zo werd hij natuurlijk bekend als rapper, maar is hij ook UFC-commentator en regisseur van porno-films. In deze docu-serie gaat hij aan de slag als football-coach van kansarme kinderen.

Altered Carbon, serie – seizoen 1 (IMDb nog onbekend)

De marketing rond deze serie is zo groot, dat het je vast niet ontgaan is dat Altered Carbon op Netflix is verschenen. De serie speelt zich af in een toekomst waar het mogelijk is om je bewustzijn te digitaliseren. Deze techniek is alleen beschikbaar voor de aller rijksten en het stelt ze in staat om verder te leven, zelfs wanneer het lichaam er mee stopt. De recensies zijn wisselend en hebben we in dit artikel op een rij gezet.

Hellboy II: The Golden Army, film (IMDb 7.0)

Een blockbuster uit 2008 en prima vermaak! Niet te moeilijk, wel lekker om weg te kijken.

Shaun of the Dead, film (IMDb 8.0)

Een horrorkomedie: jawel, dit is een genre. Shaun of the Dead is gebaseerd op de klassieke zombiefilms, maar dan met een komisch randje.

Inside Man, film (IMDb 7.6)

Een Amerikaanse heist met een goed verhaal, een sterke cast en een aangename vibe. Een wegkijker, maar wel één die je aandacht blijft opeisen.

National Parks Adventure, docu (IMDb 8.1)

Een prachtige documentaire waarin de nationale parken in Amerika ontdekt worden. De beelden zijn zeer indrukwekkend en werden nog sensationeler toen ze tijdens de release in IMAX-bioscopen werden getoond. De stem van Robert Redford maakt het af.

Before the Flood, docu (IMDb 8.3)

Een intensieve documentaire waarin Leonardo DiCaprio met de wereltop spreekt over het klimaatprobleem. Zeer confronterend, maar sterk inhoudelijk.

Liberated: The New Sexual Revolution, docu (IMDb 9.4)

Wij hebben ‘m niet gezien, maar op IMDb scoort ‘ie 9.4. De documentaire zoomt in op de invloed van de huidige popcultuur op onze opvattingen over seksualiteit.

Damnation, serie – seizoen 1 (IMDb 7.5)

Damnation speelt zich af in een gebied gebaseerd op Plymouth Country, Iowa ten tijde van de Grote Depressie. Het is 1929 en de aandelenkoersen donderen in elkaar. Het gevolg is een bankencrisis en een internationale schuldencrisis. Deze gigantische depressie dompelde het land in een crisis die lang voelbaar was. Vooral de gewone man werd hierdoor hard geraakt. Hij zag zijn loon lager worden en de prijzen stijgen. Een uitgebreidere aankondiging, lees je hier.

Jerry Seinfeld: I’m Telling You for the Last Time, cabaret (IMDb 8.1)

Een van de betere shows van de legendarische komiek. Off-topic: Seinfield heeft een enorme autocollectie, waarvan hij dit deel eerder verkocht.

Black Sails, serie – seizoen 1 t/m 4 (IMDb 8.3)

De serie vertelt het verhaal van Kapitein Flint, tijdens de oorlog in West-Indië. Een enorme productie, die goed werd ontvangen door critici.

Kevin Hart: Laugh at My Pain (IMDb 7.5)  & Seriously Funny (7.7)

Een van de meest geprezen komieken van deze generatie en niet voor niks: Laugh at my Pain is ouderwets genieten. Seriously Funny wordt iets beter beoordeeld en is eveneens het kijken waard. Om fit te blijven voor zijn shows, traint Hart en behoorlijk op los. Zijn trainingsregime, check je in dit artikel.

WALL-E, film (IMDb 8.4)

Een moderne klassieker van Disney en één van de beter gewaarde animatiefilms op de servers van Netflix.

Ook tof…

Prison Playbook, Love Actually (we komen er gewoon voor uit), Back to the Future 3, Under Arrest (8 seizoenen), 78/52 en Line of Duty (eerste twee seizoenen). Veel kijkplezier!

Reageer op artikel:
Netflix update week 6: deze top series en films kun je nu bekijken
Sluiten