Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze e-bike is het betaalbare alternatief voor een VanMoof

Maak kennis met de Tenways CGO600, een hippe elektrische fiets voor een aardige prijs. Zie het als een betaalbaar alternatief voor de peperdure e-bike VanMoof S3.

De vergelijking die we hier trekken is puur gebaseerd op hipheid en prijs. Zo heeft de Tenways CGO600 een lichtere accu en kleinere actieradius dan de VanMoof S3. Maar het ziet er allemaal slick uit en is meer dan voldoende voor woon-werkverkeer. Bovendien krijgt de stijlvolle tweewieler zeer positieve reviews.

Tenways CGO600: betaalbare hippe e-bike

De in Hong-Kong vervaardigde elektrische fiets beschikt over een borstelloze naafmotor, vervangbare geïntegreerde 252 Wh batterij, hydraulische schijfremmen en een magnetische koppelsensor. Afhankelijk van jouw lengte is de Tenways CGO600 te bestellen in de maten M, L en XL.

TENWAYS CGO600, e-bike, elektrische fiets, betaalbaar alternatief, vanmoof
🔌 (Afbeelding: Tenways)

Het betaalbare alternatief voor een VanMoof is dankzij het minimale gewicht van 15 kilogram ook prima te rijden zonder trapondersteuning. Je kunt de stroomvoorziening dan ook gemakkelijk in- en uitschakelen. Maar je koopt natuurlijk niet voor niets een elektrische fiets; met een volle accu heb je volgens de fabrikant een gemiddelde actieradius van 70 kilometer. Trapondersteuning wordt geboden tot 25 kilometer per uur. De e-bike is te koppelen aan een app, die allerlei data voor je bijhoudt.

Alternatief voor dure elektrische fiets VanMoof

Je koopt de Tenways CGO600 voor 1.599 euro en op het moment van schrijven krijg je er gratis spatborden bij. Ter vergelijking: een VanMoof S3 kost 2.498 euro en dan zwijgen we maar even over de klachten die over die Nederlandse e-bike binnenstromen. Nog een bonuspunt van het betaalbare alternatief: de Olympische heldin Suzanne Schulting is ambassadeur van de elektrische fiets.

TENWAYS CGO600, e-bike, elektrische fiets, betaalbaar alternatief, vanmoof, suzanne schulting
🔌 (Afbeelding: Tenways)

De Tenways CGO600 krijgt eigenlijk alleen maar goede reviews. Niet voor niets is dit betaalbare VanMoof-alternatief door ExpertReviews uitgeroepen tot e-bike van het jaar 2022.

Check ook het betaalbare elektrische snufje Pikaboost, waarmee je van jouw ouderwetse tweewieler een elektrische fiets maakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.