Felix Decavel
Felix Decavel Elektrische fiets 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak van jouw fiets een e-bike met dit betaalbare technische snufje

E-bikes zijn als alternatief vervoersmiddel uiteraard goed voor het milieu maar helaas zijn ze vaak aan de prijzige kant. Gelukkig komt daar waarschijnlijk snel verandering in. Wat als je jouw stalen ros in 30 seconden kon omtoveren tot een elektrische fiets?

De PikaBoost van Livall is een elektrisch motortje die je zonder ook maar enig gereedschap of handige handen kan installeren op gelijk welke fiets. In minder dan een halve minuut maak je het draagbare technologische snufje onderaan het zadel van je trouwe tweewieler vast, en tover je de fiets om tot een e-bike.

Zoals je hierboven kan zien, is het een fluitje van een cent. En het kost je niet veel meer dan dat.

Livall PikaBoost: in no-time een elektrische fiets

Voor een relatief zacht prijsje van ongeveer 300 euro kun je met de PikaBoost dus een e-bike in huis halen die eigenlijk al in de garage stond. Op dit moment probeert Livall op Kickstarter genoeg fondsen bijeen te werven om daadwerkelijk tot commerciële productie over te gaan. Maar aangezien het bedrijf al meer dan 600.00 euro verzameld heeft bovenop het doel van 25.000 euro, mag je daar zeker van zijn.

elektrische fiets, e-bike, pikaboost
(Afbeelding: Livall)

Best wacht je niet al te lang meer. Op het moment van schrijven zijn er nog slechts 7 van de 1.430 beschikbaar. Maar als je het hele gezin een elektrische fiets cadeau wenst te doen voor Sinterklaas, kun je ook een pakket aanschaffen met twee of meer exemplaren van de PikaBoost. In die categorie zijn er wel nog genoeg te vinden. Heb je geen racefiets of zit het spatbord van je tweewieler de Pikaboost in de weg?

pikaboost, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: Livall)

Dan kan je zoals je hierboven kan zien een speciaal spatbord erbij aanschaffen.

Vanaf 2023 een e-bike

Bovendien krijg je er ook een sensor bij die de stroom naar de batterij en het stille motortje van 250 watt meteen afsnijdt wanneer je op de remmen van je gloednieuwe (maar eigenlijk stokoude) e-bike gaat staan. Bestel je er nu één, dan zal je al in maart van 2023 een e-bike kunnen maken van je fiets.

elektrische fiets, e-bike, pikaboost, livall
(Afbeelding: Livall)

Eerder hadden we bij Manners al een soortgelijk artikel gepubliceerd over de CLIP, maar het onopvallende design van de PikaBoost en de zachtere prijs draagt onze voorkeur uit. Wil je toch liever een ‘echte’ elektrische fiets krijgen van de Sint binnenkort? Bol.com heeft onlangs een coole nieuwe e-bike gedropt voor een scherpe prijs. En dit zijn volgens de ANWB de beste elektrische fietsen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.