Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bol punt com dropt coole retro e-bike voor een scherpe prijs

We komen we vaker eens langs met een e-bike deal bij bijvoorbeeld Lidl of Aldi, maar dat zijn dan wel heel suffe dingen. Daarom nu een scherp geprijsde elektrische fiets in de stijl van een retro brommer. Gespot bij Bol.com.

Om je alvast even voor te bereiden en vooral te willen attenderen op je veiligheid: de e-bike valt in de categorie pedelec. Dat is een elektrische fiets die trapondersteuning biedt tot 45 kilometer per uur in plaats van 25 kilometer per uur. Je moet dus een helm dragen, maar gelukkig zijn er ook stijlvolle exemplaren, zoals deze helm in de vorm van een baseballcap.

Retro e-bike met met ‘fat tires’

Normaliter beginnen we bij de accu of motor als het een e-bike betreft, maar hier vallen als eerst de banden op. Dit zijn 20 inch fat tires die je niet zo maar lek rijdt. Zoef je echt heerlijk mee over de weg, kunnen we je vertellen. Net als de banden, heeft ook de koplamp een ruige uitstraling die doet denken aan een custom bike.

rockbros, elektrische fiets, rockbros, e-bike, scherpe prijs
(Afbeelding: Bol.com)

De 500W motor zit in het achterwiel verwerkt, de 15Ah is afneembaar en zit bevestigd op de stang van de elektrische fiets. Daarmee haal je in drie standen (geen ondersteuning, ondersteuning, volledig elektrisch) een snelheid tot 45 kilometer per uur. Verder beschikt de e-bike onder meer over 7- Speed Shimano-versnellingen, schokbrekers voor en achter, schijfremmen voor en achter en een simpel LED-display. Meer specificaties vind je hier.

Wat kost de elektrische fiets bij Bol.com?

Je koopt de retro e-bike voor 1.565 euro bij Bol.com. Eerder stond de tweewieler te koop voor 1.665 euro. Hoe dan ook, we rijden er liever op dan deze net iets goedkopere Zündapp bij Lidl die maar een snelheid van 25 kilometer per uur haalt.

Een elektrische fiets die enigszins lijkt op deze e-bike van Bol.com is de Brekr, ook wel de Tesla onder de fietsen genoemd. Lees onze review van deze door Nederlanders ontwikkelde tweewieler.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.