Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Elon Musk onthult dat moeder van zijn kinderen niet bestaat

Elon Musk is er sterk van overtuigd dat zijn voormalige vriendin, Grimes, niet echt bestaat. Sterker nog, de moeder van zijn kinderen zou een simulatie zijn, zo wordt er onthuld in een nieuwe docuserie over de miljardair.

Elon Musk gaat soms verder dan science-fiction. Neem alleen al de naam van het kind dat hij samen met zangeres Grimes kreeg in 2020.

Elon Musk is science-fiction

Het excentrieke koppel wilde hun zoon X Æ A-12 noemen. Een naam die zelfs in Star Wars te ver zou gaan.

Ook de wetten van Californië waren het er niet mee eens, waarna Musk en Grimes besloten om de cijfers te schrappen. De nieuwe naam? X Æ A-Xii.

Toch was de naam alsnog illegaal, want ‘Æ’ maakt geen onderdeel uit van het moderne Engelse alfabet. Uiteindelijk kreeg het nu al wereldberoemde kind de naam X AE A-XII. De voornaam en daarmee roepnaam is wat behapbaarder: X.

Alsnog klinkt het als een stukje code wat een computer zou genereren, in plaats van de naam van een… mens. Dat is echter niet zo gek. Uit een nieuwe docuserie over Elon Musk blijkt namelijk dat hij de moeder van zijn zoon ook niet als een mens ziet.

Elon Musk en Grimes bij het Met Gala in 2018 (Afbeelding: ANGELA WEISS / AFP)

Grimes is een simulatie

De BBC heeft een serie over de miljardair geproduceerd, genaamd The Elon Musk Show. Daarin komen vrienden, familie en vijanden aan het woord om over zijn successen en controversiëlere kanten te praten.

Een van hen is de schrijver Devin Gordon. Hij beweert in de docuserie dat de CEO van SpaceX en Tesla er heilig van overtuigd was “dat Grimes niet echt is.”

“Grimes heeft mij meermaals verteld dat dat Musk de theorie heeft dat ze niet echt is,” aldus Gordon in de BBC-serie. “Dat ze een simulatie is die door hem zelf is gecreëerd, en puur in zijn hersenschors bestaat als de perfecte metgezel voor hem.”

En Grimes zelf dan?

Nee, het is geen 1 april. Volgens Grimes en Gordon is dit oprecht wat Elon Musk gelooft. Overigens is hij niet de enige. Grimes zelf is het namelijk met de exotische theorie eens:

“Dat klinkt een beetje gek en misschien zelfs een beetje creepy, maar ze is het ermee eens. Ze zei dat ze zich wel degelijk als een simulatie voelt, die perfect voor hem gemaakt is,” aldus de auteur.

Cliché in nieuw jasje

Tegelijkertijd zijn zowel Musk als Grimes niet vies van aandacht trekken met dit soort stunts. Zie ons excentriek en futuristisch zijn! Wellicht (waarschijnlijk) is de theorie gewoon de Musk-versie van de cliches ‘We lijken enorm op elkaar!’ en ‘We zijn echt voor elkaar gemaakt.’

Direct na de opmerking over de simulatie zei Gordon namelijk het volgende als verklaring voor de theorie: “Haar interesses zijn allemaal hetzelfde als die van hem, en haar muziek is zeer technologie georiënteerd.”

Ja, dan kennen we nog wel wat simulaties. Voor meer van dit soort intrigerende verhalen over de capriolen van Elon Musk kun je dus terecht bij de The Elon Musk Show. De docuserie wordt op dit moment uitgezonden op BBC Two. Check hieronder de trailer:

BBC Two

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.