Dennis Mons
Dennis Mons Kunst & Fotografie 22 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

8 van van de best betaalde cosplay-modellen op aarde

Het aankleden voor een partijtje is één ding, maar deze cosplayers tillen het naar een veel hoger niveau. Bovendien laten ze zien dat je als cosplay-model behoorlijk kunt verdienen.

Geen Comic Con, game-events of nerdbeurs kan er omheen: het barst van de cosplay-modellen. Goddank dat ze er zijn, want ze maken zo’n evenement onvergetelijk, en selfies zijn onvermijdelijk. Het mooie is: ze verdienen er nog best een flinke knaak aan ook.

De best betaalde cosplayers

Wanneer cosplay is ontstaan, is onduidelijk. Mensen hebben altijd plezier gehad om zich te verkleden als anderen. Maar dat sommigen er helemaal los op gaan in de 21e eeuw is een ding dat duidelijk is. Soms dragen ze zelfs outfits die beter zijn dan de comics, games en series waar ze op geïnspireerd zijn. En daar verdienen ze goed geld mee.

Je zou denken dat veel cosplayers gewoon een beetje rond hobbelen op evenementen voor foto’s, maar niets is minder waar. De besten onder hen verdienen een flinke knaak. Onder meer door Instagram, OnlyFans, FriendsOnly, acte de présence op evenementen en reclame-uitingen. Een top 8 volgens de bronnen Sotaku.

1. Jessica Nigri

De Amerikaans-Nieuw-Zeelandse Jessica Nigri is een van de bekendste cosplay-modellen op deze planeet. Ze begon in 2009 als cosplayer en heeft sinds die tijd naam voor haarzelf gemaakt. Ze is daardoor zelfs een officiële woordvoerder geworden voor sommige videogames (zoals Lollipop Chainsaw) en comic book-series. Met een geschat inkomen van wel 400.000 dollar per jaar steekt ze ver boven de rest uit.

2. Annie Lynn – 290.000 dollar per jaar

Deze dame is in de cosplay-scène goddelijk. Ze maakt haar kostuums zelf en daarom werd ze al snel een fenomeen. Wat Lynn zo prettig maakt als cosplayer is dat ze het niet zo nauw neemt met haar kostuums: ze maakt haar eigen versie van beroemde personages. Daarnaast roept ze iedereen op exact hetzelfde te doen. “Maak je eigen versie van je helden.”

3. Danquish – 178.000 dollar per jaar

Deze dude is wellicht niet iemand die je uitnodigt op een kinderfeestje. Of wellicht juist wel, als je Lamb of God bestelt. Maar hij weet goed geld te verdienen met zijn cosplay als Sub-Zero en Scorpion uit Mortal Kombat, Snake Eyes uit G.I. Joe of een DARPA-agent uit de game Vanquish. Deze dude is donker.

4. Lindsay Elyse – 170.000 dollar per jaar

Lindsay Elyse is meer dan een schattig koppie. Deze dame steekt alle tijd en moeite in haar vakgebied en vertelt jonge cosplayers hoe ze bijvoorbeeld kunnen modelleren. Daarnaast maakt ze kostuums op aanvraag en komt ze vaak voorbij op talloze events. Een hardwerkende vrouw, en ze kan naaien. En nee dat is geen domme grap. Het is serieus knap.

5. Juan Carlos en Shema Arroyo – 141.000 dollar per jaar

Dit tweetal komt uit Mexico en won de grote prijs tijdens de 2015 World Cosplay Summit. Ze droegen toen een outfit uit Zelda: Majora’s Mask en wisten de jury en publiek te imponeren. Nu reizen de cosplay-modellen de wereld over in allerlei eigengemaakte kostuums.

cosplay Juan Carlos Shema Arroyo
The perfect couple (Afbeelding: Juan Carlos)

6. Alodia Gosiengfiao – 122.000 dollar per jaar

Deze dame is inmiddels een icoon met 1,6 miljoen volgers op Instagram en 1,86 miljoen volgers op YoutTube. Daarnaast is de Filipijnse ook werkzaam voor een tv-show over cosplay. Ze focust zich vooral op anime, maar is ook een groot DC-fan.

7. Carlos Blanchard – 108.000 dollar per jaar

Carlos wordt gezien als een van de beste mannelijke cosplayers ooit. Zijn middeleeuwse Batman zorgde ervoor dat hij ineens op de kaart stond. Hij had oog voor detail. Blanchard heeft een bedrijf dat Rage Custom Creations heet. Dus mocht je willen cosplayen, dan moet je bij Carlos zijn.

cosplay rage
Nailed it (Afbeelding: Rage Custom Creations)

8. Yaya Han – 102.000 dollar per jaar

Deze dame uit Canada heeft zichzelf wereldberoemd gemaakt. Ze was een van de sterren in Heroes of Cosplay, een show in haar land. Ze kleedde zich bijvoorbeeld als Psylocke, Wonder Woman en Chun-Li.

De wondere wereld der cosplay-modellen

Als je meer wil weten over deze wondere wereld: check het hier.

Sotaku

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.