Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Big Red Boots MSCHF leveren absurde bedragen op via StockX

We trekken liever onze stoutste schoenen aan in plaats van de rode cartoon-laarzen van MSCHF, die doen denken het schoeisel van Astro Boy. Toch vlogen ze als baldadige broodjes over de toonbank. Maar hoeveel kosten die Big Red Boots nu ze alleen nog op resellers als StockX te koop zijn?

Overigens is het niet de eerste keer dat het kunstcollectief kattenkwaad uithaalt met de mode-wereld. MSCHF (uitgesproken als mischief, ofwel ‘ondeugendheid’ in het Engels) haalde in 2021 alle krantenkoppen met hun custom made sneakers van rapper Lil Nas, waarbij een druppel menselijk bloed in de zolen verwerkt zat.

Grappig of grimmig, sportgigant Nike rook bloed en klaagde MSCHF aan voor het onrechtmatig aanpassen van hun sneakers. Desondanks waren de duivelse schoenen in minder dan een minuut uitverkocht. En in het geval van de Big Red Boots liep het bijna net zo’n vaart.

Big Red Boots van MSCHF

Toen de rode cartoon-laarzen op 16 februari op de wereld werden losgelaten, duurde het minder dan een kwartier alvorens er geen enkel paar meer beschikbaar was. Aanvankelijk kon je de Big Red Boots nog bestellen voor 350 dollar (omgerekend 330 euro).

Maar inmiddels vliegen de stoute schoenen van MSCHF voor minder dan 1.000 euro de deur niet uit. Op StockX, een van de grootste reseller-websites van sneakers, werd het laatste paar op het moment van schrijven voor 1.176 euro doorverkocht. Geen slechte winstmarge in minder dan een weekje tijd.

Celebs pronken met de cartoon-laarzen

En intussen hebben de Big Red Boots ook hun weg naar het grote publiek gevonden dankzij celebrities die er graag mee lopen te pronken. Tijdens de rustpauze van een NBA-wedstrijd van de Brooklyn Nets, waren alle ogen ongetwijfeld op de rode cartooneske laarzen gericht, in plaats van op zangeres Coi Leray. Ook rapper Lil Wayne liet zijn grappigste kant zien in de rode clownschoenen van MSCHF. Net als zangeres Ciara en professioneel worstelaar Seth Rollins.

Geef ons dan toch maar die peperdure Nederlandse klompen van Balenciaga in plaats van de Big Red Boots van MSCHF. Of het volledig nieuwe Air Max-model van Nike: de Air Max Pulse.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.