Felix Decavel
Felix Decavel Sneakers 19 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Nike onthult volledig nieuw type Air Max: hier is de Air Max Pulse

Sneakerheads die de jaarlijkse Air Max Day in stijl willen vieren, houden het hoofd maar beter koel. Speciaal om de gelegenheid extra in de verf te zetten, dropt Nike volgende maand namelijk een nagelnieuw model van de legendarische reeks sneakers. Hier is de de Nike Air Max Pulse.

Liefhebbers van sneakers kunnen hun hart voor de tweede maal in korte tijd ophalen. Nike onthulde onlangs ook al dat de oerversie van Air Max 1 na 36 jaar eindelijk weer op de markt komt.

Maar het grootste nieuws heeft de sportgigant als laatste bewaard. Dit is de compleet nieuwe Nike Air Max Pulse.

Nike Air Max Pulse: een volledig nieuw model

In plaats van naar het verleden te kijken, zoals de eerder genoemde Nike Air Max 1 ’86, is deze schoen een volledig nieuw ontwerp, verwerkt met enkele bekende elementen. Het model heet de Nike Air Max Pulse en combineert de hielbubbel van de Air Max 270 met een nieuw ontworpen boven- en tussenzool. De hiel van de Pulse maakt naar verluidt gebruik van een systeem dat gewicht gericht over de sneakers verdeelt.

nike, air max, pulse
De Air Max Pulse (Afbeelding: Nike)

Opvallende details zijn een textielband op de achterste helft van de sneakers, zacht voetschuim, mooi mesh-materiaal en een rode Swoosh. Het model introduceert ook nieuwe Air Max branding, te zien op de hiel hieronder.

air max, pulse, nike
De hiel van de nieuwe Air Max Pulse (Afbeelding: Nike)

Nike brengt de Pulse uit op Air Max Day (26 maart) en volgens ingewijden zal het nieuwe sneaker-model voor 150 euro de deur uitvliegen. Na de première zullen sneakerheads de schoenen uiteraard ook in andere colorways kunnen bestellen, waaronder deze grijs-gebroken witte variant. En voor de verduidelijking: het gaat niet om een reboot van het Aerobics-model met dezelfde naam uit 1995.

nike, air max, pulse, 1995
(Afbeelding: Nike)

Check ook de mooiste sneakers uit de Netflix-hit You People en waar je ze kan vinden. En als Nikes niet passen bij jouw geraffineerde kledingstijl, kan je ook voor klassieke houten klompen van Balenciaga gaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.