Alrik de Jong
Alrik de Jong Muziek 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Beatles en Rolling Stones na 60 jaar samen voor nieuw album

Wauw. De overgebleven Beatles en Rolling Stones hebben samen muziek gemaakt voor een nieuw album. Dat melden ingewijde bronnen aan Variety.

Vroeger was het óf The Beatles óf The Rolling Stones. Maar de rivaliteit leefde vooral onder fans en werd aangedikt door managers als Andrew Oldham. In werkelijkheid konden de bandleden onderling altijd al goed opschieten. Zo gingen de nog onbekende Mick Jagger, Keith Richards en de rest op papier ooit mee als roadies naar een concert van John Lennon, Paul McCartney en de rest, zodat ze gratis binnen konden komen en achteraf backstage konden. En I Wanna Be Your Man werd door McCartney geschreven en door Jagger en Richards als eerst uitgebracht. Dat zijn slechts wat flarden uit de onderlinge vriendschap, die je terugvindt in allerlei verschillende biografieën.

‘The Beatles en The Rolling Stones op nieuw album’

Om eerst even de balans op te maken. Van The Beatles zijn alleen Paul McCartney en drummer Ringo Star nog over. En laat onlangs nou net The Rolling Stones-drummer Charlie Watts het leven hebben gelaten. Van de originele leden van The Rolling Stones zijn Mick Jagger en Keith Richards nog over, maar Ron Wood wordt ook gezien als een inmiddels klassiek bandlid.

Feit is dat Paul McCartney en drummer Ringo Star hebben meegewerkt aan het nieuwe album van The Rolling Stones. McCartney heeft basgitaarlijnen bedacht en gespeeld, Ringo Star deed de drums. Hoe dat tot uiting komt en wat exact de plek is van de overgebleven Beatles op het album is nog niet bekend. Wij fantaseren in ieder geval alvast even vooruit naar een liveconcert van de Stones met Ringo Star achter het drumstel en Paul McCartney op de bas. Een meer iconische fusie binnen de muziekwereld is niet voor te stellen.

Eerdere samenwerkingen

The Beatles en The Rolling Stones maakten nooit eerder samen een album, maar er waren wel onderlinge muzikale flirts. Zo had John Lennon een rol in de televisiespecial Rock and Roll Circus van de Stones, en zongen John Lennon en Paul McCartney mee in het We Love You van Mick Jagger en Keith Richards.

Het nieuwe album wordt opgenomen in Los Angeles en is naar verluidt bijna klaar. Een releasedatum is nog niet bekend. Check tijdens het wachten deze heerlijke Disney+-documentaire, die je dichter bij The Beatles brengt dan ooit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.