Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De tofste versie van Spider-Man krijgt eigen live-action televisieserie

Spider-Man gaat terug naar de jaren dertig in Spider-Man Noir, een ambitieuze live-action serie van Sony Pictures.

Begin juni komt Spider-Man: Across the Spider-Verse eindelijk uit, de opvolger van Into the Spider-Verse. Na meerdere keren uitgesteld te zijn kan de animatiefilm hopelijk de beste Spider-Man-film aller tijden gaan evenaren. De lat ligt in ieder geval hoog.

Megadeal rondom Spider-Man

Fans van Spidey hebben nog veel meer moois om naar uit te kijken. Onlangs werd een megadeal tussen Sony Pictures, Amazon Prime Video en MGM+ onthuld, met als doel om in serievorm een cinematic universe-je aan series rondom Spider-Man op te zetten.

De eerste show werd toen al direct aangekondigd: Silk: Spider-Society. De live-action serie gaat over Cindy Moon, een Koreaans-Amerikaanse vrouw die door dezelfde spin als Peter Parker wordt gebeten.

Spider-Man Noir

Nu is ook het volgende ambitieuze project aangekondigd: Spider-Man Noir. We gaan terug naar de jaren dertig, waar niet Peter Parker maar een nog onbekend hoofdpersonage Spider-Man. De grimmige live-action serie wordt geschreven en geproduceerd door Oren Uziel, die onder andere John Wick 4, Mortal Kombat en 22 Jump Street op zijn CV heeft staan.

Ook zijn Phil Lord en Christopher Miller, de genieën achter Into the Spider-Verse, aan boord. Tot in hoeverre ze daadwerkelijk betrokken zijn blijft altijd een mysterie in Hollywood, maar desalniettemin is het lijstje aan betrokken grote namen niet misselijk. Amy Pascal, de voormalige Sony-baas die ook aan het roer van de Spidey-films met Tom Holland staat, is aan boord als uitvoerend producent.

Mysterie en de comics

En verder? Verder blijft het voor  zowel Spider-Man Noir als Silk: Spider-Society enkel bij aankondigingen. Beide live-action series zijn nog niet voorzien van een releasedatum of trailer. Logisch: de megadeal is nog maar net van de grond gekomen, dus beide shows zijn waarschijnlijk ook nog maar net in ontwikkeling. Op zijn vroegst kunnen we ergens volgend jaar de eerste beelden verwachten.

Gelukkig hebben we de comics van Marvel nog. Sterker nog, de stripgigant had in 2009 zelfs een heel Marvel Noir-universum, met versies van zijn iconische personages die geïnspireerd zijn op klassieke noir-films. De noir-versie van Peter Parker leeft in de comics in New York City, waar The Great Depression zijn sporen nalaat. Wanneer een spin hem bijt, krijgt Parker een visioen te zien, met een spinnengod die hem zijn superkrachten schenkt.

Spider-Man Noir Marvel serie Live-action
De comics (Afbeelding: Marvel)

In de bioscoop

Sindsdien is het personage niet alleen meermaals voorbij gekomen in de comics, maar ook op het witte doek. Oplettende fans hebben noir-versie van Spider-Man immers al gespot in Into the Spider-Verse. Niemand minder dan Nicholas Cage sprak zijn stem in voor de animatiefilm. Op YouTube staan meerdere compilaties van al zijn scènes.

Een mooie zoethouder, terwijl we meer nieuws over de live-action versie van Spider-Man Noir wachten. Wie weet is binnenkort niet Disney+, maar Prime Video dé plek om de tofste nieuwe Marvel-series te checken…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.