Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het goedkope en prima alternatief voor een peperdure smartwatch

Niet iedereen heeft geld voor een Apple Watch, Samsung Galaxy Watch of ander duur slim horloge. Weet dat Lidl zich ook heeft bekeerd tot de smartwatch. Verwacht geen wonderen, maar als je op zoek bent naar alleen een solide klokje voor basisfuncties, dan zit je goed met Silvercrest.

Je kunt een smartwatch van Lidl natuurlijk niet vergelijken met de slimme horloges van A-merken. Toch is de prijs-kwaliteitsverhouding goed, als je niet per se op zoek bent naar geavanceerde opties en peperduur design. Eerder las je al over dit alternatief van de Action, dat sprekend op een Apple Watch lijkt. Deze Silvercrest lijkt meer op een Samsung Galaxy Watch.

Silvercrest Smartwatch met GPS bij Lidl

We hebben het over de Silvercrest Smartwatch met GPS, een hartslagmeter en TFT-kleurendisplay. Dat laatste is best fancy, gezien de prijs van het slimme horloge. De geïntegreerde lithium-polymeerbatterij is volgens de fabrikant goed voor maximaal 45 dagen stand-by gebruik. Ervaring leert dat je daar gerust iets van kunt aftrekken, fabrikanten overschatten zichzelf nogal eens.

silvercrest smartwatch, lidl, goedkoop, samsung galaxy watch, slim horloge
(Afbeelding: Silvercrest)

De smartwatch van Lidl beschikt over sportmodi voor bijvoorbeeld wandelen, hardlopen, indoor hardlopen, fietsen of wandelen. Via bluetooth verbind je het horloge via een app, die draait op zowel iOS als Android. In sommige reviews lezen we terug dat dit een nog aardig gecompliceerd proces is. Dat is direct ook de meest gehoorde kritiek.

Goedkoop alternatief voor Samsung Galaxy Watch

Het betaalbare alternatief voor de Samsung Galaxy Watch koop je voor 69,99 euro. Daarnaast verkoopt Lidl ook nog een smartwatch voor 49,99 euro. Laatstgenoemde, de grijze versie op onderstaande foto, heeft ook slaapmonitoring. Lees van beide modellen even goed de reviews. Die zijn overwegend positief, maar er staan ook nuttige op- en aanmerkingen tussen.

lidl smartwatch, goedkoop alternatief, samsung galaxy watch, app
(Afbeelding: Silvercrest)
lidl smartwatch, goedkoop alternatief, samsung galaxy watch
(Afbeelding: Silvercrest)

Een Samsung Galaxy Watch is overigens niet eens zo heel veel duurder. Voor 199 euro heb je de meest recente editie al bij de Mediamarkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.