Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Makers gecancelde Netflix-hit 1899 verrassend snel terug met nieuwe serie

De makers van 1899 krijgen meteen de kans om de ontgoocheling over hun gecancelde horrorhit door te spoelen. Something Is Killing The Children wordt de derde Netflix-serie van het Duitse duo. Maar waar gaat de huiveringwekkend reeks over?

Het zowel romantische als creatieve koppel Baran bo Odar en Jantje Friese lijken wel getrouwd met Netflix. In 2018 sloten ze een – inmiddels verlengd –  lucratief en exclusief contract af met de streamgigant na het klinkende succes van Dark. En ook al had 1899 minder kijkcijfers, stond de serie toch te boek als een hit en was de annulering op zijn zachts gezegd een verrassing te noemen.

Gelukkig krijgen fans in plaats van een tweede seizoen van 1899 binnenkort gewoon een nagelnieuwe horrorserie om van te smullen. Waarschijnlijk doet Something Is Killing The Children zelfs een belletje rinkelen.

Something Is Killing The Children op Netflix

Something Is Killing The Children is namelijk een van de meest succesvolle Engelstalige stripreeksen van de afgelopen vijf jaar, waarvan wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. De spin-off serie, House Of Slaughter, verkocht meer dan 500.000 exemplaren van het eerste nummer en werd daarmee de op één na best verkopende niet-Marvel, niet-DC Comic van de afgelopen 25 jaar.

Makers 1899 bijgestaan door tekenaars Boom!

Geen slechte adelbrieven dus. De tekenaars en schrijvers van uitgever Boom! Studios zijn bovendien nauw betrokken bij het nieuwe Netflix-project van de makers van 1899 en Dark. Something Is Killing The Children gaat over een klein stadje dat wordt geteisterd door monsters die kinderen eten. Maar een mysterieuze jonge vrouw die de speciale krachten heeft om de wezens te bestrijden, brengt redding.

Erica Slaughter

De volledige synopsis van de verfilming luidt: “Als de kinderen van Archer’s Peak vermist raken, lijkt alles hopeloos. De meesten komen nooit terug, maar degenen die wel terugkeren hebben vreselijke verhalen. Onmogelijke verhalen over angstaanjagende wezens die in de schaduw leven. Hun enige hoop op het vinden en elimineren van de dreiging is de komst van een mysterieuze vreemdeling, iemand die de kinderen gelooft en beweert te zien wat zij kunnen zien. Haar naam is Erica Slaughter. Ze doodt monsters.”

Wanneer Something Is Killing The Children op Netflix verschijnt, is helaas nog niet bekend. Dan toch maar nog even The Last of Us kijken. Als je 1899 nog niet gezien hebt tenminste.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.