Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 11 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Horrorjuweel The Last of Us is de beste game-verfilming ooit’

Gruwelen en griezelen van de bovenste plank? Horrorseries krijgen van zelfverklaarde filmkenners vaak de wind van voren, maar heel uitzonderlijk wijst de windzak wel de juiste richting aan. The Last of Us scoort zowaar de volle 100 procent op Rotten Tomatoes. En het nieuwe paradepaardje van HBO Max moet nog verschijnen.

We willen het vel van de beer nog niet verkopen, aangezien The Last of Us pas op 15 januari in première gaat. Maar laat ons zeggen dat we het beest haarscherp in ons vizier hebben. Als we kunnen uitgaan van ‘professionele’ reviews althans, is er naast House of the Dragon en The White Lotus weer een nieuwe reden om bij HBO Max een abonnement af te sluiten.

Gelukkig zijn de makers wel zo slim geweest om niet te veel af te wijken van het verhaal waarop The Last of Us gebaseerd is. Het origineel wordt namelijk niet voor niets beschouwd als een van de beste videogames aller tijden. En volgens de recensies is de gelijknamige horrorserie met mijlen voorsprong de beste verfilming van een videogame ooit.

The Last of Us: unaniem lovende recensies

Met een totaal van 36 reviews die intussen binnengewaaid zijn, heeft de HBO Max-serie op het moment van schrijven een waanzinnige score van maar liefst 100 procent op Rotten Tomatoes.

“De negen afleveringen van The Last of Us blijven trouw aan het geweldige verhaal van Neil Druckmann en Naughty Dog. Sterker nog, de serie neemt het beste van het verhaal over en voegt daaraan interessante en frisse afwijkingen toe die voor een buitengewoon sterk seizoen zorgen”, luidt het bij één filmcriticus.

“Met gemak de beste verfilming van een videogame ooit gemaakt. Een die de dystopische overlevering van het spel verder uitdiept, terwijl de serie toch trouw blijft aan de emotionele kern. Net als de game is The Last of Us van HBO Max een meesterwerk”, klinkt het verder nog in de recensie van het toonaangevende Empire Magazine.

Ook de Britse krant London Evening Standard smult van de nieuwe HBO Max-serie. “The Last of Us trekt vakkundig aan zowel de harten als de zenuwen om iets te creëren dat zeer ‘bingebaar’ is. Voor horrorfans is het kattenkruid: more please.”

Wist je overigens dat er ook een nagelnieuwe horrorfilm heel wat critici voor de kar aan het spannen is? De recensies over M3gan lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.