Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Horrorpop met Beyoncé-dans bejubeld door filmpers: ‘Slim en dom’

Een horrorfilm die je niet alleen de stuipen op het lijf jaagt maar ook nog eens de lachspieren traint? Het gebeurt niet vaak voor films van het horrorgenre maar recensenten lopen helemaal weg met M3gan. “Hilarisch en schrikbarend goed.”

Jawel, M3gan is dus niet louter een horrorfilm maar ook nog eens een komedie. Een combinatie van twee genres die het traditioneel hard te verduren krijgen van zelfverklaarde filmkenners. Dat maakt de waanzinnige Rotten Tomatoes-score voor de nieuwe bioscoopfilm des te opmerkelijker.

Want laten we eerlijk zijn. Na het bekijken van de trailer hierboven, had je verwacht dat M3gan een Tomatometer-score van maar liefst 98 (!) procent zou krijgen na meer dan 50 ‘professionele’ reviews? We hebben het trouwens over die horrorpop die een viral TikTok-meme ontketende met haar Beyoncé-dansje.

M3gan: horrorfilm met flinke dosis humor?

De komische horrorfilm vertelt een verhaal dat op de oppervlakte namelijk klinkt als een beproefd cliché. Een meisje dat lijdt onder emotionele trauma’s na het verlies van haar ouders, krijgt een experimentele gezelschapspop die haar er opnieuw bovenop moet helpen. Alleen is de technologie die de pop tot leven wekt nog niet voldoende getest en M3gan verandert al snel in een moordlustige robot.

Maar in tegenstelling tot de spirituele voorvader van de film (Chucky) komt er dus ook een flinke dosis humor bij kijken. En die originele cocktail van zwarte humor en angstaanjagende schrikmomenten konden recensenten wel smaken.

“Het is nog maar de eerste week van januari of we hebben nu al de ultieme slechterik gevonden van 2023”, klinkt het in een review van Perri Nemiroff, een gewaardeerde filmjournaliste met een eigen YouTube-kanaal.

‘Vertrouwd en fris, slim en dom’

M3gan voelt vertrouwd en fris, slim en dom, volledig verwacht en toch vol verrassingen. Als je je ervoor open stelt, is het moeilijk om de horrorfilm niet leuk te vinden,” luidt het in een andere positieve recensie.

Maar de beste reactie op M3gan hebben we als laatste bewaard. “Als het menselijk ras moet worden uitgeroeid door planeetoverheersende supercomputers, is het misschien beter dat het viervoetige dansende meisjes in jurken zijn in plaats van torenhoge Terminators met metalen skeletten en laserwapens.” Helemaal mee eens.

Waarschijnlijk had je dankzij dit artikel op Manners al van de film gehoord. Of heb je het viral TikTok-dansje van M3gan al voorbij zien vliegen op social media.

In ieder geval: the hype is real! M3gan verschijnt vandaag (5 januari) bij ons in de bioscoopzalen. Benieuwd of de Rotten Tomatoes-score volgende week even hoog zal blijven? Op IMDb krijgt de horrorfilm voorlopig een vrij lauw cijfer van 6,2 op 10, maar gezien het genre valt dat best mee.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.