Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 26 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Disney+ aast op hit met Star Wars-actrice in nieuwe true crime-film

Hulu en Disney+ hebben voor komende maand een potentieel true crime-pareltje op de planning staan: Boston Strangler. Een op een echte zaak gebaseerde film, waarin Keira Knightley op een seriemoordenaar jaagt. Voor ons vooral geroemd als Sabé in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace, haar doorbraakrol. Maar vergeet ook Love Actually en Pirates of the Caribbean niet.

David Fincher heeft fans van Mindhunter drie jaar na het tweede seizoen helaas uit hun lijden verlost. Het derde seizoen waar diehard fans al jaren op wachten, gaat er nooit komen. “Ik ben erg trots op de eerste twee seizoenen. Maar het is een bijzonder dure show en in de ogen van Netflix hebben we niet genoeg publiek aangetrokken om zo’n investering te rechtvaardigen,” aldus de producent.

Gapend true crime-gat

Een klap in het gezicht van liefhebbers van het betere seriemoordenaars-werk. Onder andere Netflix en HBO pompen al jaren op een steady tempo nieuwe true crime-documentaires en series uit, maar zelden weten ze het niveau van Mindhunter aan te tikken.

Pareltjes zoals Nightstalker en The Serpent weten zeker te bekoren, maar fans van David Fincher’s meesterwerk grijpen uiteindelijk toch vaak naar het boek waar de Netflix Original op gebaseerd is.

Boston Strangler op Disney+

Of 20th Century Studios en Disney+ het gapende gat dat Mindhunter achterlaat kunnen vullen, gaan we komende maand ontdekken. Dan komt namelijk Boston Strangler uit, een gloednieuwe thriller over de gelijknamige seriemoordenaar die in de jaren zestig van de vorige eeuw Boston teisterde.

De film volgt Loretta McLaughlin, een door Keira Knightley gespeelde verslaggever die bij een Amerikaanse krant werkt. Ze is de eerste journalist die de moorden met elkaar in verband brengt. Terwijl de mysterieuze moordenaar steeds meer slachtoffers maakt, probeert Loretta haar onderzoek voort te zetten samen met collega en vertrouwelinge Jean Cole (Carrie Coon), maar het duo wordt belemmerd door het ongebreidelde seksisme van die tijd. Desondanks zetten McLaughlin en Cole hun onderzoek en verhaal dapper voort, waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten in hun zoektocht naar de waarheid.

Disney+ true crime Boston Strangler trailer Keira Knightley Serial killer seriemoordenaar
📺 (Afbeelding: 20th Century Fox)

Waargebeurd verhaal

De Boston Strangler heeft dus echt bestaan. We zullen niet spoilen wie de seriemoordenaar uiteindelijk bleek te zijn, maar de autoriteiten veroordeelden hem voor de moord op dertien verschillende vrouwen. Slachtoffers die in de meeste gevallen verkracht en gewurgd werden, in hun eigen appartement. Toch al benieuwd naar meer details? Check dan vooral even de bijbehorende Wikipedia-pagina.

De regie van Boston Strangler is in handen van Matt Ruskin, die de film tevens heeft geschreven. De cast bestaat naast Keira Knightley en Carrie Coon onder andere uit Alessandro Nivola, Chris Cooper, David Dastmalchian en Robert John Burke. Ruskin leverde eerder Crown Heights af, een op een waar verhaal gebaseerde dramafilm uit 2017 over Colin Warner, een Amerikaan die in de jaren tachtig veroordeeld werd voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Aanrader!

Geen slecht nieuws?

Maar goed, terug naar Boston Strangler. De eerste volledige trailer voor de thriller maakt meteen al indruk, en maakt bovendien duidelijk dat we het hier niet over een schlocky seriemoordenaar-film of serie hebben. Hopelijk weten Knightley en co. een pareltje af te leveren. Boston Strangler is vanaf 17 maart op Hulu te streamen.

Dat klinkt als slecht nieuws, gezien Hulu niet beschikbaar is in Nederland, maar over het algemeen is dat het niet. Tot nu toe verschenen Hulu Originals  namelijk praktisch altijd iets later alsnog in Nederland op Disney+. How I Met Your Father, The Patient, The Bear, Only Murders in the Building: allemaal series die in Amerika op Hulu staan, maar bij ons op de Netflix-killer van Disney. Het is dus enkel een kwestie van afwachten hoe snel Boston Strangler de overstap naar Nederland maakt. Wordt vervolgd!

7 true crime documentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Disney+ true crime Boston Strangler trailer Keira Knightley Serial killer seriemoordenaar
📺 (Afbeelding: 20th Century Fox)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.