Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Je volgende favoriete true crime-serie is nu beschikbaar

True crime-fans hebben een nieuwe serie om te bingen dankzij Netflix. De streamingdienst jaagt op een seriemoordenaar in Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer.

Netflix bediende in december true crime-fans op hun wenken met The Ripper, een docuserie over een seriemoordenaar die actief was in Yorkshire. Door zijn manier van handelen kreeg hij al snel de bijnaam The Yorkshire Ripper. Een naam die Netflix handig omtoverde tot The Ripper. Precies: een titel die niet geheel ontoevallig eerder doet denken aan de gelijknamige seriemoordenaar Jack the Ripper.

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Slim gespeeld Netflix. Voor dans van die serie is er nu een nieuwe Original om te checken: Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer. Opnieuw jaagt de streamingdienst op een seriemoordenaar, dit keer Richard Ramirez, AKA The Night Stalker.

Hij verkrachte en vermoorde in de jaren tachtig zijn slachtoffers in hun huizen, zowel in Los Angeles als San Francisco. Hij brak in door ramen en deuren te forceren en ging vervolgens binnen aan de slag. Niemand voelde zich, logischerwijs, meer veilig in zijn eigen huis, en de media dook bovenop de zaak. Nog decennia nadien doen miljoenen Amerikanen uiterst zorgvuldig hun ramen en deuren op slot door Ramirez.

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Richard Ramirez (Bron: Netflix)

Nu op Netflix

Ondanks het feit dat de seriemoordenaar al lang is opgepakt. Gelukkig maar. Hoe Ramirez uiteindelijk tegen de lamp liep en welke rol de media en de politie daarin speelden, gaan we je niet verklappen, want die jacht is juist waar Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer om draait.

Tijd om onder een dekentje op de bank te gaan zitten. Het liefst overdag, met de deuren dicht. De docuserie Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer staat namelijk vanaf nu op Netflix. Check hieronder de eerste volledige trailer en poster. Trek in meer true crime? Check dan ook de absurde serie American Murder.

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Poster (Bron: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.