Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 sep 2020

American Murder: Netflix dropt intrigerende trailer voor true crime docu

Netflix heeft wat true crime betreft een ijzersterk jaar achter de rug. The Devil Next Door, The Confession Killer, Don’t F*ck With Cats: stuk voor stuk meeslepende docuseries die zeer populair waren. Nu komt het bedrijf met American Murder: The Family Next Door.

Opvallend uiteenlopend is het true crime aanbod ook. In plaats van cliché seriemoordenaars uit te lichten, kiest de streamingdienst steeds opvallende onderwerpen uit. Van een voormalig Nazi-beul die zijn ware identiteit verbergt tot een kattenmoordenaar.

American Murder: The Family Next Door

Op 30 september gaat Netflix hopelijk opnieuw in het true crime-genre scoren met American Murder: The Family Next Door. Dit keer een documentairefilm, in plaats van een serie.

Opnieuw heeft de streamingdienst een intrigerende zaak gevonden: die van Chris Watts, een ogenschijnlijk doodnormale buurman die zijn zwangere vrouw Shanann en zijn twee dochters vanuit het niks vermoordde.

Toen details over hun dood wereldwijd de krantenkoppen haalden, werd het duidelijk dat Shanann’s echtgenoot, Chris Watts, niet de man was die hij leek te zijn. Watts ontkende initieel betrokken te zijn bij de verdwijning van zijn vrouw en kinderen, en liet zelfs tegenover een lokaal nieuwsstation weten dat hij zeer bezorgd was.

Vijf keer levenslang

Watts bekende later dat hij zijn vrouw thuis had vermoord en hun kinderen had verstikt op het terrein van een olie- en gasbedrijf waarvoor hij werkte. Al snel kwam ook naar buiten dat hij een affaire had met een collega.

De politie vond het lichaam van zijn vrouw in een graf, dichtbij het bedrijf. De lichamen van de twee kinderen, slechts vier en drie jaar oud, werden aangetroffen in olietanks.

November 2018 werd Watts veroordeeld tot in totaal vijf keer levenslang, met nog eens tot wel 48 jaar voor het onwettelijke beëindigen van een zwangerschap, en twaalf jaar voor elk gezinslid. De boodschap is duidelijk: hij komt niet meer de gevangenis uit. Opvallend genoeg wilde de familie van Shanann niet de doodstraf.

30 september op Netflix

Dat zijn de feiten, de nieuwsfeiten die vooral Amerikanen al kenden. Geen spoilers dus. Maar wat dreef Chris Watts nou daadwerkelijk tot de moorden? Wat is er die dag daadwerkelijk gebeurd? Daar draait deze nieuwe documentaire om. Netflix gaat het op bloedstollende wijze uit de doeken doen op 30 september.

Vanaf dan kun je de anderhalf uur lange documentaire American Murder: The Family Next Door gaan streamen. Check hieronder de trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
American Murder: Netflix dropt intrigerende trailer voor true crime docu
Sluiten