Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Review: Don’t F**k With Cats op Netflix kijk je met de handen voor je ogen

Documentaireseries als Making a Murderer en Wild, Wild Country keken we met de mond open van verbazing. Maar Don’t F**k With Cats gaat een stapje verder; die keken we met de handen voor onze ogen.

Don’t F**k With Cats op Netflix ?

Er bestaan verwarde mensen. Prima, die moeten goed begeleid worden. Er bestaan zieke gekken, waarvoor je moet uitkijken. En dan heb je nog de psychopaten die kittens in een vacuümzak stoppen. Gelukkig is die categorie, tot zo ver bekend, beperkt tot één persoon. Daarover gaat Don’t F**k With Cats. De ene helft van je brein verbiedt jou om de documentaireserie te kijken, de andere helft wint het.

Als er een filmpje op internet verschijnt van een jongeman die kittens vermoordt, besluiten twee internetnerds alles op alles te zetten om de dader op te sporen. Maar hoe vind je iemand die zich overal ter wereld kan bevinden? Tijdens de zoektocht die centraal staat in Don’t F**k With Cats blijkt de dader, bekend als Luka Magnotta, een nog veel grotere psychopaat te zijn dan gedacht.

Kat-en-muisspel dat een horrorfilm overstijgt

Er ontspint zich in Don’t F**k With Cats een kat-en-muisspel dat iedere horrorfilm overstijgt. Luka Magnotta laat zich omschrijven als een combinatie van de seriemoordenaar uit Se7en en Patrick Bateman uit American Psycho. De ergste beelden worden je bespaard, maar het lukt niet de documentaireserie te kijken zonder af en toe de handen voor je ogen te doen. En toch blijf je kijken. Want welk mens is er in hemelsnaam tot zulke ziekelijke dingen in staat?

De documentaireserie Don’t F**k With Cats is nu te zien op Netflix.

? Check ook: Review – Star Wars: The Rise of Skywalker (zonder spoilers)

Wist je dat onze reviews tegenwoordig op vrijdag te lezen zijn in de krant Metro? Naast Don’t F**ck With Cats lees je daarin nog vijf extra recensies. Hou het openbaar vervoer goed in de gaten of er ergens nog een krantje ligt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.