Redactie
Redactie Human Interest 12 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Jutta Leerdam, de mooiste sportvrouw van Nederland

Maak kennis met Jutta Leerdam, een schaatster met meerdere talenten die geheel terecht verkozen is tot de mooiste sportvrouw in de FHM 500 van 2019. In januari 2020 won ze haar eerste titel bij de senioren, EK-goud op de 1.000 meter. Van deze heldin gaan we nog veel horen. Bekijk hier de overige winnaressen van de FHM 500 van 2019.

Jutta Leerdam

We hebben in Nederland meer dan genoeg schaatstalent, maar de dame die wij vooral in de gaten houden is natuurlijk Jutta Leerdam. Deels vanwege haar talent op de geslepen ijzers en deels vanwege haar prettige verschijning buiten de schaatsbaan. Aandacht voor de talentvolle en beeldschone Jutta Leerdam.

Weetje: Jutta spreek je uit als Joeta
Vorig jaar werd de blonde schone verkozen als mooiste sportvrouw van Nederland. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al behoorlijk wat kilometers op het ijs gemaakt en dat deed ze meestal met succes. Zo werd ze in het seizoen 2016-2017 wereldkampioen bij de junioren.

Ook in 2018 en 2019 was ze regelmatig succesvol en inmiddels is ze een van de sterren bij de senioren. Met in januari dus haar eerste titel. Verwacht haar de komende jaren te zien schitteren bij de EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Daar kan ze niet alleen op onze steun rekenen, maar ook op die van schaatser Koen Verweij. De voormalig Olympisch kampioen heeft sinds vorig jaar een relatie met Jutta Leerdam. Veel mannen zullen hem benijden.

Only top level counts? ? @joostborn

11.7k Likes, 83 Comments – Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) on Instagram: “Only top level counts? ? @joostborn”

Meer Manners Mooiste

UPDATE: deze rubriek is verleden tijd. Maar via de onderstaande link vind je het archief.

Er zijn veel dingen in het leven waar we graag naar kijken. De één kijkt graag naar kunst, de ander naar auto‘s of sport. En laten we het niet onder stoelen of banken steken: van de vrouwen in ons leven worden we ook blij.

Wil je meer zien? Dat is logisch. Hier kun je alle vorige Manners Mooiste checken, en morgenochtend staat er alweer een nieuwe voor je klaar.

FHM 500 2019

Meer weten over de FHM 500 2019? Lees hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.