Jelle van Es
Jelle van Es Tech 1 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Review: Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell

Het ziet er naar uit dat we langzaam maar zeker afscheid nemen van corona en op die manier weer meer ons eigen leven gaan leiden. Daardoor zijn we vaker weg. Maar tegelijkertijd zijn we nog wel gewend om veel online te bestellen.

Wil je precies weten wat er voor je deur gebeurt, dan is een slimme deurbel een handige gadget. De Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell is daarbij een uitstekende keuze.

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell

We hebben de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell al een tijdje in gebruik. En hij bevalt nog altijd. Dit zijn de belangrijkste redenen om voor deze slimme deurbel te kiezen.

Makkelijk in gebruik

Een van de fijnste elementen van de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell is dat hij net als veel andere Arlo-apparaten werkt met een interne batterij. Dat betekent dus dat je geen gedoe hebt met kabels.

Makkelijk op te hangen (Afbeelding: Arlo)

Je kunt op hem die manier makkelijk ophangen. Het is even een kwestie van op de juiste plekken boren en daar het systeem ophangen. Ik heb hem alleen wel naast mijn normale deurbel. Soms zijn er nog altijd mensen die die gebruiken, dus helemaal handig heb ik dat niet gedaan. Maar het weghalen daarvan vond ik niet zo netjes staan, dus vandaar die ietwat rare oplossing. Als je het mooi wil doen, kun je hem plaatsen op de plek waar nu jouw normale deurbel zich bevindt.

Fijne en duidelijke app

De Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell werkt met de app van Arlo en dat is er één die zeer fijn is in gebruik. Via Wifi maak je er voordat je hem ophangt verbinding mee en vervolgens kun je op elk gewenst moment via de app zien wat er allemaal voor je deur gaande is.

De witte versie (Afbeelding: Arlo)

Ook zie je daar hoe het er voor staat met de batterij, zodat je hem op tijd binnenhaalt en ophaalt. Dat gaat redelijk, waardoor je hem dus zeker niet de hele nacht aan de oplader hoeft te hangen.

De Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell brengt goed beeld

Als alles dan hangt, dan zul je merken dat het beeld dat op de app binnenkomt erg goed is. Niet zozeer qua kwaliteit, maar meer in het gezichtsveld. De Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell werkt met een 1:1 beeldscherm resolutie met een 180 graden viewing camera. Dat betekent dat je kunt zien of er een pakket op de grond staat.

Het verschil (Afbeelding: Arlo)

Ideaal als je twijfelt of een bezorger al is langs geweest en het pakket nou wel of niet op de grond heeft achtergelaten. Daarnaast kun je vaak goed zien wie er precies aan de deur is geweest. Dat is dan weer handig als je de video-deurbel ook als een soort van beveiligingscamera wil inzetten.

Direct contact

Veel slimme deurbellen werken met een app waarmee je verbinding maakt. De Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell doet dat als je de video-feed wil zien. Maar wanneer er aangebeld wordt, dan word je op je smartphone gebeld. Op die manier hoef je dus niet te wachten totdat je een melding op een app krijgt, maar maak je direct contact met de persoon die de deurbel indrukt. Ook kun je op die manier makkelijker communiceren. Je hebt immers geen vertraging via een app.

Makkelijk communiceren (Afbeelding: Arlo)

De Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.