Felix Decavel
Felix Decavel Games 8 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Playstation Parels: de beste deals voor PS4 en PS5 in week 36

Bijna wekelijks zijn er fantastische PS4 en PS5-deals te vinden in de Playstation Store. Als je maar goed zoekt tenminste, want laten we eerlijk zijn: bagger staat er ook tussen. Gelukkig hoef je niet langer zelf eindeloos te scrollen, dat doen wij wel.

Aangezien de PlayStation 5 nog niet bij iedereen in de huiskamer te vinden is (bedankt Sony, om de prijs te verhogen na al dat gedoe met die chip, heel classy), maken we een top 3 voor zowel current als next gen. Criteria zijn er niet echt. We kijken vooral naar de beste prijs-kwaliteit verhouding, doorspekt met een vleugje persoonlijke voorkeur. Biep, zet die console maar al aan.

De beste drie deals voor PlayStation 4

Onze top 3 PS4-deals.

Batman Arkham Collection – 17,99 euro

Als je nog nooit een van de Batman-games hebt gespeeld (hoe dan?), is dit het ideale moment om je Batsuit aan te trekken. Je krijgt meteen drie games voor de prijs van (nog geen) één. Arkham Asylum en Arkham City kwamen in een ver verleden uit op de Playstation 3, maar zijn speciaal voor deze collectie geremastered, dus merk je daar eigenlijk niets van. De derde en meeste recente game van de trilogy is Arkham Knight waarvan je de Premium Edition ontvangt (extra goodies zijn altijd leuk).

De scores van de drie games op Metacritic (zeg maar de Rotten Tomatoes van videogames) laten er geen twijfel over bestaan: dit zijn stuk voor stuk pareltjes.

Arkham Asylum: 91
Arkham City: 96
Arkham Knight: 87

Batman Arkham Knight, Playstation Deals
Batman Arkham Knight (Afbeelding: Warner Bros)

Je koopt de aanbieding hier.

Assassin’s Creed Unity – 8,99 euro

Toen AC Unity net uitkwam, werd de game geteisterd door een bijna indrukwekkend aantal bugs. Desondanks is de PS4-game tegenwoordig heel gepolijst en voelt het echt alsof je door de straten en op de daken van Parijs loopt tijdens de Franse Revolutie. Zeker niet de beste Assassin’s Creed, maar zonder twijfel de meest ondergewaardeerde game van de reeks. Voor minder dan een tientje, kan je niet misgaan.

Metacritic Score: 70

Assassin's Creed Unity, Playstation Deals
Assassin’s Creed Unity (Afbeelding: Ubisoft)

De aanbieding vind je hier.

The Escapists 2 – 6,74 euro

Wanneer je geen zin of tijd hebt om uren achtereen op de bank te hangen, maar toch even wil bekomen, dan is deze Playstation-parel perfect als ontspannertje na een lange dag. Zoals de naam al doet vermoeden, is het de bedoeling om uit steeds beter bewaakte gevangenissen te ontsnappen. Heel leuk om zowel alleen als met vrienden of onbekenden online te spelen. Daarnaast heeft de game een hoge replay value, aangezien er tal van manieren zijn om de beste Michael Scofield in je naar boven te halen.

Metacritic Score: 75

The Escapists 2, Playstation Deals
The Escapists 2 (Afbeelding: Team17)

Ontsnap hier uit bak.

De beste drie deals voor Playstation 5

Onze top 3 PS5-deals.

Watchdogs Legion – 20,99 euro (voor PS5 én PS4)

Misschien wel de beste Watchdogs-game van de drie. Je kan het futuristische en prachtig weergegeven Londen onveilig maken als krakkemikkig omaatje of als stoere spion. Je hoort het goed: elke NPC in deze gigantische open wereld kun je rekruteren. Door niet vast te hangen aan één personage of speelstijl is de mogelijkheid tot variatie in gameplay enorm, waardoor je je niet snel zal vervelen.

Metacritic Score: 70

Watchdogs Legion, Playstation Deals
Watchdogs: Legion (Afbeelding: Ubisoft)

Check hier de aanbieding.

F1 22 – 51,99 euro

Akkoord, de prijs van deze deal is aan de hoge kant, maar de game ligt nog in de spreekwoordelijke wieg. De nieuwste iteratie van de populaire Formule 1-games kwam slechts twee maanden geleden uit maar is nu al in de bonus. Dan zou je denken dat de gameplay niet heel sterk is, maar F1 22 krijgt meer dan respectabele scores op Metacritic. Als Need For Speed (op dit moment gratis met een Playstation Plus-account) niets voor jou is, dan is deze realistische race-simulator waarschijnlijk meer jouw ding.

Metacritic Score: 79

F1 22, Playstation Deals
F1 22 (Afbeelding: EA Sports)

Neem hier plaats achter het stuur voor een van de meest verrassende deals van deze week.

Hitman Trilogy – 49,99 euro (Voor PS5 én PS4)

Waarom deze aanbieding helemaal begraven ligt op pagina 4 van de Playstation Store Aanbiedingen is ons een raadsel. Wat we wel met zekerheid durven stellen: dit is momenteel dé deal der deals. De Hitman Trilogy neemt je mee naar exotische locaties over de hele wereld voor de prijs van een oncomfortabele Ryanair vlucht. Tijd om je kaal te scheren en je beste (clowns)pak boven te halen, Agent 47.

Metacritic scores:

Hitman 1: 84
Hitman 2: 82
Hitman 3: 84

Hitman 3, Hitman Trilogy, Playstation Deals
Hitman 3 (Afbeelding: IO Interactive)

Laat hier een barcode op je achterhoofd tatoeëren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.