Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Dark Winds scoort 100% op RT en Fargo-fans moeten zeker even kijken

Mocht je speciaal voor The Lord of The Rings: The Rings of Power een abonnement hebben genomen op Amazon Prime Video, check dan zeker even Dark Winds. Deze voor het grote publiek nog onbekende thriller-serie wordt zeer goed beoordeeld door zowel recensenten als het publiek. Op Rotten Tomatoes heeft de show, die gedragen wordt door een van de acteurs uit Fargo seizoen 2, zelfs een 100% score.

Regelmatig vertellen we je welke films of series het best bekeken worden op het moment. Vaak zijn dat titels die de massa consumeert, terwijl de recensies bedroevend zijn. Vandaag doen we het een keer andersom.

Dark Winds op Amazon Prime Video

Dark Winds verscheen in juni aflevering voor aflevering op Amazon Prime Video, en inmiddels is de complete serie te bingewatchen met een VPN. De serie valt buiten de best bekeken top 10-lijstjes, maar scoort hoge recensies. Het eerste seizoen is gebaseerd op de roman Listening Woman (1978) en flarden uit de roman People of Darkness, beide geschreven door Tony Hillerman.

De serie speelt zich af in 1971, op een afgelegen buitenpost van de Navajo Nation in de buurt van Monument Valley. Je volgt luitenant Joe Leaphorn (Zahn McClarnon, Fargo) van de Tribal Police, terwijl hij wordt belegerd door een reeks misdaden, die op het eerste gezicht niet aan elkaar gerelateerd lijken te zijn. Hoe dieper hij naar de waarheid graaft, des te meer hij de wonden van zijn verleden blootlegt.

Leaphorn wordt op deze reis vergezeld door zijn nieuwe plaatsvervanger Jim Chee (Kiowa Gordon, The Twilight Saga). Ook Chee heeft oude rekeningen te vereffenen uit zijn jeugd op het reservaat. Samen strijden de twee mannen in Dark Winds tegen de krachten van het kwaad, maar ook tegen elkaar en hun eigen persoonlijke demonen.

100% score op Rotten Tomatoes

Zoals gezegd is Dark Winds lang niet de populairste serie op Amazon Prime Video. Dat is op dit moment The Lord of The Rings: The Rings of Power en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Wel is de show met een van de sterren uit Fargo de best beoordeelde van dit moment.

dark winds, serie, amazon prime video, fargo, 100 procent, rotten romatoes
Zahn McClarnon als Joe Leaphorn en Kiowa Gordon als Jim Chee (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Op Rotten Tomatoes scoort de serie een 100% onder recensenten en 84% onder het publiek. Dat is ongekend hoog. “Dark Winds heeft een bewonderenswaardige directheid van aanpak. De show vertraagt niet om zichzelf uit te leggen aan de kijkers, erop vertrouwend dat zijn omgeving luid en duidelijk zal doorkomen”, schrijft Variety bijvoorbeeld.

Meer dan Fargo

Bij de aanblik van de eerste beelden denk je direct aan de overheerlijke serie Fargo. Niet alleen vanwege Zahn McClarnon, maar ook door de Amerikaanse politiesetting. Dark Winds speelt zich echter meer in een westernomgeving af en is minder doorspekt met donkere humor. Toch wordt ook de spanning in deze psychologische thriller wel eens doorbroken met droge humor. Maar niet zo zwart als in Fargo.

Of je Dark Winds nou streamt of skipt op Amazon Prime Video, van McClarnon ben je voorlopig nog niet af. Het meest bekend is de acteur van Fargo, maar hij speelde ook in Westworld, Reservation Dogs en Hawkeye. In de aankomende Marvel-serie Echo (2023) speelt hij als William Lopez een van de hoofdrollen.

Dark Winds kijken

Helaas is Dark Winds alleen in Amerika te bekijken. Wil je weten hoe je dit kan omzeilen? Lees dan hier meer over verschillende VPN’s en welke het beste bij jou past.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.