Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Lege romcom stoot best bekeken Netflix-film I Came By van de troon

Er is een nieuwe nummer 1-hit op Netflix. Love in the Villa heeft I Came By van de troon gestoten als best bekeken film en dat zegt meer over het grote publiek dan de romcom zelf.

Naast het belichten van onze favoriete films en series, kijken we ook waar de massa naar kijkt. En we beginnen een patroon te ontdekken: massaal bekeken films op Netflix krijgen vaak bakken vol kritiek van recensenten over zich heen. Nou zijn recensenten ook niet de ideale graadmeter, gewoon lekker zelf oordelen, maar het zegt wel iets over de creatieve armoede van de streamingdienst.

Populaire romcom Love in the Villa op Netflix

Hoe dan ook, Love in the Villa is een grote hit op Netflix. Even heel kort het plot. De droomreis van Julie naar Verona in Italië wordt een ware beproeving als ze ontdekt dat haar gehuurde villa al wordt bewoond door een irritant aantrekkelijke onbekende.

Deze irritant aantrekkelijke onbekende wordt in romcom Love in the Villa gespeeld door Tom Hopper, vooral bekend als Dickon Tarly in Game of Thrones. Julie wordt gespeeld door Kat Graham, die je wellicht kent als Bonnie Bennet in de goed beoordeelde televisieserie The Vampire Diaries. Aan de cast ligt het dus niet in de best bekeken Netflix-film, die het toch wel sterker geachte I Came By van de troon heeft gestoten.

Best bekeken film, slechte recensies

Wereldwijd is Love in the Villa al een paar dagen lang de best bekeken film op Netflix. Ook Nederland en België varen mee met de hype; in de Lage Landen staat de film tevens op nummer één. Bekijk het volledige overzicht op filmdatawebsite Flixpatrol.

Dan de recensies over de romcom. Op Rotten Tomatoes scoort Love in the Villa met 50% een onvoldoende. “Ik denk dat het een film moest worden met hilarische momenten, maar daarin zijn de makers gefaald”, aldus Rachel Wagner van de Hallmarkies Podcast. Het publiek is nog kritischer, met een 38% score. Op IMDb scoort de best bekeken Netflix-film van dit moment een 5,3 uit 10. Metacritic heeft er een 50% score voor over. Kan allemaal nog negatiever, maar dit is niet een romcom die we gaan onthouden.

I Came By

We hebben de beyond luchtige romcom Love in the Villa even geprobeerd, maar niet afgemaakt. Meer een aanrader is I Came By, met 1917-ster George McKay. Lees hier meer over die duistere thriller.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.