Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Nu op Netflix: duistere thriller met 1917-ster George McKay

Netflix deelde eerder deze maand pas de eerste trailer voor I Came By, een duistere thriller met 1917-ster George McKay in de hoofdrol. Vanaf vandaag is de film te streamen.

Het lijkt ondertussen een vast riedeltje te worden. Elke keer als Netflix een nieuwe bombastische film aankondigt met een gigantisch budget en een sterrencast, krijgen we het equivalent van een goedkope pizza voorgeschoteld. Ja er zit veel kaas op, maar daar is ook alles mee gezegd.

Goedkoper en beter dan The Gray Man

Dat lot was helaas ook The Gray Man beschoren. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat de film zo goed als zeker in de top 10 van de best bekeken Netflix Original-films ooit terecht gaat komen. Tja, creatieve armoede loont.

Sure, het is een vermakelijke actiefilm voor een avondje bank hangen, maar daar houdt het dan ook mee op. Wat het antwoord van Netflix op James Bond had moeten worden, was een vrij generieke Bourne-kopie met veel explosies en set pieces. Veel locaties en bekende gezichten equals niet meteen een goede film.

Netflix presenteert I Came By

Voor het betere filmwerk op de streamingdienst kun je dan ook vaak beter terecht bij de kleinere projecten. Een van de interessantere in tijden is I Came By, een Netflix Original die sinds 31 augustus op de streamingdienst staat.

De film is een bloedstollende thriller. De regie is in handen van de Brits-Iraanse filmmaker Babak Anvari. Een vrij onbekende naam, die vooral kleinere horrorfilms op zijn naam heeft staan. Vooral met Under The Shadow maakte hij indruk, een horrorfilm uit 2016 die hem een BAFTA Award opleverde.

De ster uit oorlogsfilm 1917

De cast komt je waarschijnlijk wel bekend voor. De hoofdrol wordt namelijk gespeeld door George McKay, de Britse acteur die ook de hoofdrol vertolkte in oorlogsfilm 1917. Ja, de Oscar-kraker.

Netflix onthult je volgende favoriete film met 1917-ster in de hoofdrol I Came By thriller, 1917
George MacKay als Toby in I Came By (Afbeelding; Netflix)

Tevens was de acteur vorig jaar te zien in een andere Netflix Original, de oorlogsfilm Munich – The Edge of War. Met een puike score van 86 procent op Rotten Tomatoes absoluut het checken waard, mocht je I Came By al hebben gezien.

Duistere geheimen en Paddington

Maar goed, we raken afgeleid, terug naar de aankomende thriller. 1917-ster George McKay speelt een jonge graffitikunstenaar en activist genaamd Toby, die het met name gemunt heeft op de imposante huizen van de lokale elite. Wanneer hij op de duistere geheimen van een gerenommeerde rechter van het Hooggerechtshof stuit, wordt zijn leven voor goed op zijn kop gezet.

Het resulteert in een kat-en-muisspel, waarin ook de geliefden van Toby meegesleurd worden. De prominente rechter wordt gespeeld door niemand minder dan Hugh Bonneville, de knuffelbeer uit Downton Abbey en Padington, die zich van een compleet andere kant laat zien in I Came By.

31 augustus op Netflix

De intense eerste trailer voor de Netflix Original laat zien dat zijn personage alles op alles zet om zijn duistere geheimen te verbergen.

📺 (Afbeelding; Netflix)

Of I Came By écht indruk maakt, mag je zelf vanaf vandaag (31 augustus) beoordelen. Streamingdiensten staan vol met goedkope thrillers van horror-regisseurs, die helaas vaak matig uitpakken. Maar toch, maar toch: de eerste trailer van I Came By doet ons hopen dat McKay en Bonneville iets bijzonders hebben gemaakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.