Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedenker Peaky Blinders geeft update over seizoen 6, film en spin-offs

Peaky Blinders krijgen na zeven jaar en zes seizoenen een ambitieus einde. Showrunner Steven Knight gaat zijn magnum opus namelijk afsluiten met een bioscoopfilm. Fans hebben eindelijk een update gekregen.

Met onder andere een veelbelovende oorlogsserie voor Netflix op de agenda is de 62-jarige schrijver echter drukker dan ooit. Dat geldt ook voor de hoofdrolspelers van Peaky Blinders, die sinds de eerste aflevering in 2014 zelf ook in de meeste gevallen een stuk populairder zijn geworden.

Peaky Blinders de film

Dat hebben Cillian Murphy en co vooral te danken aan Netflix. Peaky Blinders is van origine namelijk een BBC-productie, maar Netflix ging met de internationale distributierechten van de misdaadserie aan de haal.

Maar goed, terug naar het zesde en laatste seizoen en de beloofde film. Het is eindelijk duidelijker geworden wat de plannen van Knight zijn. Tijdens het BFI London Film Festival heeft Steven Knight de zaken even op een rijtje gezet.

Seizoen zes is al klaar met filmen, en is ook bijna klaar met de edit. In 2022 komt het zesde seizoen van Peaky Blinders uit.

“En dan ga ik de speelfilm schrijven die zich in Birmingham zal afspelen en worden opgenomen. En dat zal waarschijnlijk het einde van het avontuur zijn voor ‘Peaky Blinders‘ zoals we die kennen,” aldus Knight.

De afsluitende film zal in 2023 beginnen met de opnames.

En seizoen 6 dan?

Seizoen 5 van Peaky Blinders kwam uit in 2019. De opnames van seizoen 6 stonden aanvankelijk op de planning voor maart 2020, maar ja, we weten allemaal wat er toen speelde. De pandemie legde de filmindustrie plat.

In plaats daarvan begon met januari 2021 met filmen. Het is voor fans ook nog steeds niet duidelijk Helen McCrory  al haar scènes heeft kunnen filmen. De actrice, die de tante van Shelby speelde, is overleden in april op 52-jarige leeftijd.

Ze speelde een sterke en centrale moederrol in Peaky Blinders, dus het is extra zuur dat we haar niet in de film terug gaan zien die alles afsluit.

Meer Peaky Blinders-shows

Gelukkig is er ook goed nieuws. Hoewel Knight aangeeft dat de film het einde voor Peaky Blinders zal zijn zoals we de show kennen, benadrukte hij later ook dat er in de toekomst wel andere shows kunnen komen in hetzelfde universum.

Wie weet krijgen we ooit dus alsnog spin-offs, alhoewel Steven Knight zelf geen fan is van die term. En als er meer shows komen, dan zal hij er niet per se bij betrokken zijn. Hij benadrukt dan liever “het stokje door te geven.”

Netflix, sta je al klaar met een grote zak geld? Jullie werken immers al samen voor een nieuwe Original.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.