Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Aanrader: Marvel zet alternatief einde Black Widow op Disney+

Black Widow staat sinds deze week gratis op Disney+. Dat is ook goed nieuws als je de film al gezien hebt, want Marvel heeft namelijk een alternatief einde toegevoegd.

Black Widow draaide vanaf 7 juli in de bioscopen én was tegelijkertijd ook op Disney+ te koop. Te koop ja, want de Marvel-film kwam uit in Premiere Access. Abonnees moesten een flink bedrag bijleggen om Black Widow te mogen streamen.

Black Widow vs. Disney

Iets waar hoofdrolspeelster Scarlett Johansson allesbehalve blij mee was. In haar contract staat namelijk dat ze een percentage van de bioscoopopbrengsten krijgt. Je hoeft er geen econoom voor te zijn om in te zien dat een gelijktijdige lancering op Disney+ ervoor zorgt dat die opbrengsten lager uitvallen.

Het resultaat was een felle rechtszaal die zich in de eerste instantie publiekelijk voltrok, waardoor consumenten ook een nare kant van Disney kregen te zien. Uiteindelijk werd er geschikt, en kon Johansson naar verluidt meer dan 40 miljoen dollar bijschrijven op haar spaarrekening. Niet verkeerd!

Gratis op Disney+

Sinds afgelopen week kun je Black Widow ook ‘gratis’ op Disney+ streamen. Je hebt enkel een abonnement op de streamingdienst zelf nodig. Heb je de Marvel Studios-film al in de bioscoop of in Premiere Access gezien? Dan is het toch aan te raden nog even Disney+ te openen dit weekend.

Het toffe aan die streamingdienst ten opzichte van bijvoorbeeld Netflix is dat Disney bijna altijd een hoop DVD-achtige extra’s van zijn films aanbiedt. Kijkjes achter de schermen, muziek, maar ook veel verwijderde scènes. Die vind je bij vrijwel elke film of serie onder het tabje ‘Extras’.

Netflix wordt door foutje minder duur dan je denkt en legt prijsstijging uit

Alternatief einde

Dat geldt ook voor Black Widow. Bij die film blijft het niet bij een simpel kijkje achter de schermen en wat geschrapte momenten. Er bestaat namelijk een compleet alternatief einde voor het solo-avontuur van Natasha Romanoff. En die kun je nu streamen op Disney+!

Pas op, nu volgen spoilers ⚠

Aan het einde van Black Widow blijft Natasha alleen en kwetsbaar achter, terwijl op de achtergrond Thaddeus Ross aan komt rijden met zijn militaire team. Ze is duidelijk de Sjaak, maar toch blijkt ze later alsnog ontsnapt te zijn. Hoe? Dat antwoord kregen we niet. Tot nu, soort van.

In de verwijderde scène zien we hoe Natasha juist niet wegrent. Ze geeft zich vrijwillig over, en vertelt Ross dat ze eindelijk de Red Room tot een einde heeft gebracht. Hij wil haar eerst niet geloven, tot hij achter zich het gehele complex neer ziet storten.

Ook een opvallend verschil: in dit alternatieve einde wordt Taskmaster niet meegenomen door de ouders van Natasha en haar zusje, maar door het team van Ross. Je kunt de gehele scène nu zelf op Disney+ streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.