Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix strikt makers Peaky Blinders en Stranger Things voor oorlogsserie

Netflix heeft een project aangekondigd waar elke televisieliefhebber blij van zal worden: de makers van Peaky Blinders en Stranger Things gaan het geprezen oorlogsboek All The Light We Cannot See van Anthony Doerr adapteren voor de streamingdienst.

Normaliter zijn we kieskeurig wat aankondigingen van nieuwe films en series betreft. Als een nieuw project het groene licht van studio’s krijgt, dan begint het pas. Het kan vervolgens nog jaren duren voor we het resultaat in de bioscoop of op een streamingdienst te zien krijgen.

Eerst zien, dan geloven

Als de film, documentaire of serie in kwestie überhaupt uitkomt. Development hell is een beruchte term in Hollywood. Er zijn films die al twintig jaar in ontwikkeling zijn, zoals de live-action adaptatie van de legendarische animefilm Akira.

Oftewel, tot we een trailer of meer concreet nieuws te zien krijgen, zijn we automatisch ietwat sceptisch als het om aankondigingen van nieuwe films en series gaat. Eerst zien, dan geloven.

We maken echter graag een uitzondering voor een nieuw project van Netflix. De streamingdienst heeft namelijk groen licht gegeven aan een nieuwe oorlogsserie van namen waar je U tegen zegt.

Beroemd oorlogsverhaal

Het gaat om All The Light We Cannot See, gebaseerd op het gelijknamige boek van Anthony Doerr. De schrijver won er de prestigieuze Pulitzer Prize mee.

Het boek vertelt het verhaal van Marie-Laure, een blinde tiener, en Werner, een Duitse soldaat, wiens paden in bezet Frankrijk kruizen terwijl ze allebei proberen de verwoesting die de Tweede Wereldoorlog veroorzaakt te overleven.

Netflix schakelt voor de adaptatie twee grote namen in: Shawn Levy en Steven Knight.

Stranger Things en Peaky Blinders

Levy is de producent en regisseur van Stranger Things. Knight kun je kennen als de bedenker, producent en schrijver van Peaky Blinders.

Twee van de grootste namen als je het over het huidige televisielandschap hebt. Steven Knight gaat de serie schrijven. In totaal zal All The Light We Cannot See geadapteerd worden in vier afleveringen, die alle vier geregisseerd worden door Shawn Levy.

Het resultaat komt op zijn vroegst pas eind 2022 naar Netflix, want het casten is nu pas begonnen. De producenten zijn wereldwijd op zoek naar hun Marie-Laure, de blinde tiener die we hierboven noemden. Vooral actrices die blind of slechtziend zijn worden aangemoedigd om zich aan te melden.

Ach, dan heb je nog even om het boek te lezen, dat ook naar het Nederlands is vertaald. Aanrader! Of je kunt in de tussentijd de beste oorlogsfilms die nu op Netflix staan checken, die we hier voor je op een rijtje hebben gezet:

Nu op Netflix te streamen: 10 brute actie en oorlogsfilms (met IMDb-score)

Netflix strikt makers Peaky Blinders en Stranger Things voor ambitieuze oorlogsserie
De Engelse en Nederlandse versie van het boek (Afbeelding: Bol / Chicklit)

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.