Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Drie topseries die je deze herfst wil kijken

De dagen worden korter en donkerder en dat is perfect! De herfst is namelijk het ideale seizoen om zonder FOMO op de bank te hangen en series te kijken. We tippen je drie topseries die jij niet wilt missen.

Op de bank voor de televisie of in bed met een digitaal device: hoe je kijkt, maakt weinig uit. Niets houdt jou tegen om deze drie gloednieuwe topseries van streamingdienst Disney+ uit te checken!

Selena = hot

Selena Gomez Disney+
(Afbeelding: Disney+)

Als Selena Gomez erin te bewonderen is, weet je al genoeg: jij wilt Only Murders In The Building zien. De actrice en zangeres is zelfs als ze in een komische misdaadserie zit nog hot. Ze speelt in deze nieuwe productie de vrouwelijke hoofdrol, naast twee oude rotten uit de film- en televisiewereld: Martin Short en Steve Martin. Het drietal kent elkaar niet, maar woont wel in hetzelfde appartementencomplex en deelt een liefde voor true crime. Als een van hun buren overlijdt, gaan ze zelf onderzoek doen naar de mysterieuze dood. Ze besluiten een podcast op te nemen. De drie ontrafelen de geheimen van het gebouw waarin ze wonen, maar blijken elkaar intussen niet altijd de waarheid te vertellen. En al snel ontdekken ze dat de moordenaar misschien wel in hun midden is… Seizoen 1 bevat tien afleveringen, maar er is nu al goed nieuws: een tweede seizoen is toegezegd!

Afscheid van zombies

The Walking Dead Disney+
Bron: Disney+

Seizoen 11 van The Walking Dead is getiteld The end of the beginning, en dat is niet voor niets zo. Gelukkig bestaat het allerlaatste seizoen uit twee delen en kunnen we – met in totaal maar liefst 24 afleveringen – nog tot in 2022 genieten van het naderende einde. En dan zijn er nog allerlei spin-offs. The Walking Dead is gebaseerd op een gelijknamige strip en gaat over een groep mensen die probeert te overleven in een wereld vol zombies. Hoofdrolspeler Norman Reedus is al vanaf het eerste seizoen – in de Verenigde Staten uitgezonden vanaf 2010 – te zien als Daryl. Hij krijgt een eigen spin-off, samen met Carol (Melissa McBride). “Het wordt echt compleet anders dan The Walking Dead”, zei hij hier eerder over in interviews. We gaan het zien. Jij bent sowieso eerst nog even druk met het einde van het begin.

Stervende soortgenoten

Y: The Last Man Yorick Disney+
Bron: Disney+

Nog een post-apocalyptische serie die is gebaseerd op een strip, maar in tegenstelling tot TWD is dit een kersverse nieuwe productie. Je kunt je vanaf nu storten op seizoen 1 van Y: The Last Man. Gebaseerd op de gelijknamige stripserie van Brian K. Vaughan en Pia Guerra, die blij zijn dat het verhaal niet wordt verteld in een film van 90 of 120 minuten – zoals jaren geleden de bedoeling was – maar in een reeks afleveringen. Er schijnt genoeg input te zijn voor zo’n zes seizoenen. In seizoen 1 zien we hoe al onze soortgenoten sterven, omdat ze een Y-chromosoom hebben. Allemaal, behalve Yorick Brown en zijn aap Ampersand; zij lijken de enige overlevende mannen te zijn. We volgen hun worsteling – en tegelijkertijd hun kans – om weer iets op te bouwen in deze nieuwe wereld. Met – natuurlijk – veel vrouwen in de hoofdrol, onder wie Diane Lane, Amber Tamblyn en Ashley Romans. En dan die ene man die onze soort nog kan redden: Ben Schnetzer. We vertrouwen op jou Ben!

Via Disney+ stream je talloze topseries en -films voor een vast bedrag per maand. Je kunt alles wat je wilt zien ook downloaden naar je digitale devices, zodat je kunt kijken als je even niet online bent. Kijk voor meer informatie hier.

In samenwerking met Disney+

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.