Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wereldwijde hit: Apple voorziet eigen Game of Thrones van tweede seizoen

Apple’s eigen Game of Thrones, Foundation, gaat ook verder na het eerste seizoen! Dat heeft de techgigant bekendgemaakt.

Vandaag is de vierde aflevering uitgekomen van Foundation. De hyper-ambitieuze serie van Apple die de Game of Thrones of The Mandalorian van Apple TV+ moet gaan worden. Hét visitekaartje voor de streamingdienst.

Foundation krijgt tweede seizoen

Sterker nog, de show wordt als het aan Apple ligt de allerduurste televisieserie aller tijden.

Maar ja, dan moet de sciencefiction-serie wel voorbij het eerste seizoen komen. Gelukkig heeft Apple nu goed nieuws voor fans van Foundation. De techgigant heeft officieel bekendgemaakt dat de Apple TV+ Original een tweede seizoen gaat krijgen. De prestigeserie bevalt blijkbaar.

Helaas zijn streamingdiensten allesbehalve transparant over kijkcijfers, laat staan Apple, maar het bedrijf noemt Foundation in een persverklaring “een wereldwijde hit” die “al snel met het publiek bleek te resoneren.”

“Met seizoen twee zal ons publiek meer van Asimovs onvergeetbare personages en werelden bezoeken, waaronder Hober Mallow, generaal Bel Riose en alle Outer Suns”, aldus showrunner en uitvoerend producent David S. Goyer in het persbericht van Apple, waarmee hij aangeeft dat het tweede seizoen op zijn minst gedeeltelijk de tweede helft van Asimov’s Foundation zal verkennen, evenals het vervolg, Foundation and Empire.

Acht seizoenen en mega-budgetten

Dat is als het aan Goyer ligt pas het begin. Onlangs onthuld hij in een interview dat zijn originele pitch voor Apple maar liefst acht seizoenen besloeg. Een reusachtige investering. De showrunner benadrukte namelijk ook dat “als je twee afleveringen pakt en die samenvoegt, dan is het budget groter dan een aantal van de films die ik heb gedaan.”

Voor Apple is het de ultieme kans om een gigantisch cinematic universe op te bouwen. De gelijknamige boeken van Isaac Asimov legden de basis voor science-fiction zoals we het nu kennen, waaronder Star Wars.

David S. Goyer beschreef het verhaal als “een schaakspel van 1000 jaar tussen Hari Seldon en de Empire – en alle stukken tussen hen zijn pionnen, maar sommige pionnen worden in de loop van dit verhaal koningen en koninginnen.”

10.000 werelden

Alleen al de hierboven genoemde Empire beslaat in de boeken 10.000 werelden. Ruimte genoeg dus om epische verhalen te vertellen. Of Goyer zijn complete acht seizoenen van tien afleveringen gaat krijgen, blijft een kwestie van afwachten.

Maar het feit dat de Original een tweede seizoen krijgt is een goed teken en betekent in ieder geval dat fans het complete eerste boek in live-action gaan zien. Apple heeft nog geen releasedatum voor Foundation seizoen 2 bekendgemaakt.

Ach, we zitten ook pas op aflevering vier van de tien van het eerste seizoen. Aanrader!

Bedenker Peaky Blinders geeft update over seizoen 6, film en spin-offs

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.