Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel werkt aan duistere spin-off WandaVision voor Disney+

WandaVision keer terug! Althans, soort van: Marvel Studios werkt aan een spinoff over de heks Agatha Harkness, met Kathryn Hahn in de hoofdrol.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Marvel Studios zijn televisiedebuut zou gaan maken met The Falcon and The Winter Soldier. Een spectaculaire serie die als een soepele overgang van de bioscoopfilms naar televisieproducties kan dienen. Het is immers wat fans van de films gewend zijn, maar dan in serievorm.

Marvel Studios scoort met WandaVision

Helaas gooide de pandemie roet in het eten en kregen we eerst WandaVision voorgeschoteld. Althans, helaas voor Marvel, want WandaVision is als je het ons vraagt met afstand de betere serie. Maar ja, de iets gewaagdere insteek, met name de eerste aflevering, vroeg wel meer van fans dan dat de openingsscène van The Falcon and The Winter Soldier deed.

Ach, dat maakt ook allemaal niet meer uit, want WandaVision was een grote hit. Sterker nog, Marvel Studios scoorde er flink mee tijdens de Emmy Awards, de Oscars van de televisiewereld.

Dat smaakt naar meer, en dat gaan we krijgen ook. Hoofdrolspeelster Elizabeth Olsen gaf onlangs al aan dat we niet op een tweede seizoen hoeven te rekenen: “Nee, nee. Het is zeker weten een limited series,” aldus de 32-jarige actrice.

Marvel’s WandaVision is nu al terug (om auto’s te verkopen)

Spin-off over Agatha Harkness in ontwikkeling

Dat betekent echter niet dat fans niet meer van de wereld van WandaVision gaan krijgen. Het gereputeerde magazine Variety heeft namelijk exclusief nieuws gedropt: Marvel Studios is een spin-off aan het ontwikkelen voor Disney+.

Niemand minder dan Agatha Harkness gaat haar eigen Marvel-serie krijgen, de grote schurk van WandaVision. De rol van de heks zal opnieuw vertolkt worden door Kathryn Hahn. Ze was al de grote verrassing van WandaVision, dus dat is goed nieuws.

De hoofdschrijver van die serie keert ook terug als schrijver en uitvoerend producent. Dan hebben we het over Jac Schaeffer. De spinoff wordt beschreven als een “dark comedy”. Over het plot is verder vooralsnog niks bekend. Ook niet of de Agatha Harkness-serie zich voor of na WandaVision af gaat spelen.

Heksenprocessen van Salem

Met haar hekserij en de geschiedenis die we daarvan al in WandaVision te zien kregen, is er in ieder geval genoeg om te verkennen. Agatha deed al haar ding tijdens de heksenprocessen van Salem. Dan hebben we het over het einde van de zeventiende eeuw.

Aan het einde van de Marvel0serie zat ze opgesloten in Westview. Wanda gebruikte haar krachten om ervoor te zorgen dat de heks gewoon weer de ‘onschuldige’ Agnes werd. Zal ze ontsnappen of gaan we echt in haar origin story duiken?

Netflix wordt door foutje minder duur dan je denkt en legt prijsstijging uit

Geduld is een schone zaak

Voorlopig is de show nog simpelweg in ontwikkeling en Marvel Studios heeft al een propvolle agenda. Verwacht voorlopig dus geen nieuwe details, maar fans van WandaVision hebben in ieder geval een fascinerend project om naar uit te kijken.

Haar eigen catchy themesong heeft ze in ieder geval al:

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.