Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Pathé Play: speel je favoriete games in je eigen bioscoopzaal

Je kunt vanaf 1 juli met al je vrienden gamen in je eigen privé-bioscoopzaal. Pathé Play is vanaf dan beschikbaar in zes locaties van de bioscoopketen.

Gelukkig zijn er eindelijk weer genoeg films om de bioscoopagenda’s mee te vullen. Sterker nog, na een pandemie aan uitgestelde films hebben studio’s een volgepropte pijplijn aan nieuwe titels. Toch is Pathé er zoals altijd niet vies van om bioscoopzalen op andere manieren te benutten.

Gamen in je eigen bioscoopzaal

Gamers, opgelet. Je kunt namelijk vanaf 1 juli met je vrienden, familie of collega’s komen gamen bij Pathé. De bioscoopketen komt namelijk met Pathé Play. Het idee is simpel: een select aantal filialen van Pathé stellen een aantal zalen beschikbaar voor gamers.

Oftewel, je kunt Mario Kart spelen op een gigantisch scherm met imposant geluid. Of elkaar afknallen in Call of Duty tot je last krijgt van je nek. Bij elkaar op het scherm afkijken was nog nooit zo makkelijk! Of het meest epische FIFA-toernooit van je leven organiseren.

GTA 6 komt nog later dan je hoopte en gaat evolueren

Fors bedrag, splitten die hap!

Vanaf nu kun je bij Pathé Amsterdam Noord, Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, Pathé Utrecht Leidsche Rijn, Pathé Arnhem, Pathé Delft en Pathé Buitenhof in Den Haag een Pathé Play-sessie boeken. Elke dag kun je tussen 10:00 en 12:00 in die zes bioscopen voor een vaste prijs van 180 euro kunnen gamen.

Een fors bedrag, maar je mag dan ook met zijn zestienen komen op dagen. Dan komt het uit op 11.25 euro per persoon. Is er dan ook slecht nieuws? Zeker. Het is namelijk niet alsof Pathé opeens een Playstation 5 met tig controllers en een berg aan games klaar heeft liggen.

Het slechte nieuws

Je zult je eigen console, controllers en games mee moeten nemen. Zolang het een HDMI-kabel heeft zit je goed. Dus dat epische potje Super Smash Bros Ultimate op je eigen Nintendo Switch? Het kan. Als je online wilt gaan, dan kan dat ook. Pathé belooft een “sterke internetverbinding.”

Zo kun je met vrienden die elders in het land wonen tegen elkaar spelen, iedereen in zijn eigen privé-bioscoopzaal. Een dure grap, maar dan heb je ook wat! Pathé rolt de ervaring vanaf 1 juli uit naar de hierboven genoemde bioscopen, na een test in de zomer vorig jaar in Arnhem.

Prachtig bedrijfsuitje

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: ‘’Wij weten dat mensen in het afgelopen jaar meer dan ooit tevoren behoefte hebben aan entertainment, maar tegelijkertijd ook aan interactie en sociaal contact. Met Pathé Play brengen wij deze behoeften samen in een unieke ervaring die zowel fantastisch is voor de speler als voor de toeschouwer.”

Wij tippen Play bij deze alvast als een prachtig bedrijfsuitje. Mits je collega’s tegen hun verlies kunnen…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.