Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Wolf of Wall Street-aftreksel van Netflix zet dure vloek voort

Harry Potter-regisseur David Yates, Oppenheimer-actrice Emily Blunt, Captain America-acteur Chris Evans, dat kan toch niet mis gaan? Wel dus, zo bewijst de Pain Hustlers opnieuw. De film zou de Wolf of Wall Street van Netflix worden, maar valt zelfs zonder die vergelijking tegen.

Zelfs de allerbeste (en duurste) ingrediënten kunnen een mislukte taart opleveren. Dat zou bijna de slogan van Netflix kunnen zijn.

Netflix presenteert Pain Hustlers

De streamingdienst blijft strooien met nieuwe films met grote namen en een intrigerende premisse, die dan toch uiteindelijk enorm tegenvallen. Helaas kan zelfs Captain America daar geen verandering in brengen.

Afgelopen vrijdag kwam Pain Hustlers uit op de streamingdienst. Een 18+ dramafilm met een vleugje Wolf of Wall Street, met Emily Blunt en Chris Evans in de hoofdrollen. Wat grote namen betreft blijft het daar niet bij: David Yates staat aan het roer als regisseur. De beste man regisseerde de laatste zeven Harry Potter-films.

Wolf of Wall Street achterna?

De premisse? Emily Blunt speelt Liza, een ambitieuze nieuwe werknemer van een farmaceutische startup. Pete (Chris Evans), de oprichter van het bedrijf, houdt er echter smerige praktijken op na. Oplichterij.

De eerste trailer van afgelopen september deed qua vibe direct aan Wolf of Wall Street denken. Een hoge lat, maar ook zonder die vergelijking blijkt de Netflix Original enorm tegen te vallen. Misschien had de kwaliteit van de laatste Fantastic Beasts-films al een hint moeten zijn, maar helaas wordt Pain Hustlers overal neergesabeld.

Overdosis aan clichés

Op het moment van schrijven staan er 57 recensies op Rotten Tomatoes, een platform dat reviews van critici en journalisten verzamelt. Na 57 beoordelingen scoort Pain Hustlers een zeer magere 27 procent. Oftewel: het leeuwendeel van de critici geeft de Original een onvoldoende. Ter vergelijking: Wolf of Wall Street scoort 80% op Rotten Tomatoes.

“Enkele degelijke acteerprestaties en een interessant onderwerp kunnen de overdosis clichés niet voorkomen,” concludeert Jordan Hoffman van The Messenger op pijnlijke wijze.

Netflix Pain Hustler film Wolf of Wall Street
(Afbeelding: Netflix)

Het kan nog pijnlijker, in het geval van criticus Russ Simons. “Je zou aan de drugs moeten zitten om hier van te genieten”, zegt hij. Het is nog te vroeg voor een publieksscore, maar op IMDb blijft de Netflix Original vooralsnog steken op een nipte voldoende, met een 5,6 uit 10.

Arme Chris Evans

Vooral voor fans van Chris Evans is het even slikken. Zijn enige andere film van dit jaar, Ghosted, was ook al een flinke misser. Aan de andere kant: de Apple TV+ Original scoorde wel denderende kijkcijfers.

Dus tja, het is maar net hoe je het bekijkt, al zou je toch mogen hopen dat de voormalig Captain America ook liever films van een hoger niveau aflevert. Zijn 2022 was niet veel beter, met het ongeïnspireerde The Gray Man en Lightyear.

Is er dan ook goed nieuws? Zeker. Pain Hustlers is gebaseerd op een uitstekend boek, waar je dus ook dit weekend aan kunt beginnen. Of check deze twee kijktips op Netflix: Prisoners, van Dune-regisseur Denis Villeneuve, of The Gentlemen, een ondergewaardeerde misdaadfilm van Guy Ritchie. Nog een leuk nieuwtje voor de Marvel-fans: de de kans is zeer aannemelijk dat Chris Evans terugkeert als Captain America binnen het MCU.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.